5 начина да възвърнете магията на Коледа

2
176
Добави коментар
oliv4ee
oliv4ee

Върнете си това вълнение, което сте изпитали като дете и имайте наистина вълшебна Коледа, независимо от вашата възраст. За да започнете да се чувствате празнично, вижте тези 5 начина да възвърнете детската магия на Коледа.

1)Не се отказвайте от традицията.

Когато сме млади, Коледа е свързана с традиции като писане на писма до Дядо Коледа, печене на коледни лакомства и правене на украса за елхата. Въпреки това, когато остаряваме и може би прекарваме Коледа далеч от семействата си, традициите могат да започнат да избледняват. За да възвърнете магията на Коледа, опитайте се да се придържате към някои от детските традиции, които сте обичали. Опитайте да напишете писмо до Дядо Коледа, като бисквити и чаша мляко на Бъдни вечер или просто прекарайте известно време със семейството си, гледайки коледни филми. Въпреки че сега може да се чувствате твърде стари за тези ритуали, преживявайки отново детските си традиции, коледната магия скоро ще се върне.

2) Направете нещо безкористно.

Когато остаряваме и ставаме по-наясно с финансовата страна на Коледа, лесно е да се консумираме от комерсиалната страна на сезона, която може да отнеме част от радостта и магията. Тази година отделете малко време от суматохата и стреса на сезона и разпространете малко любов и радост вместо това! Участвайте в някои сезонни доброволни работи, като например да помогнете за приют за бездомни, да помогнете за благотворителни коледни базари или дапомогнете на някой в нужда. Това не само ще ви накара да се почувствате топли и размити вътре в този празничен сезон, но и можете да помогнете на някой друг да възвърне магията на Коледа.

3)Бъдете фриволни

Като деца ние обикновено искаме това, което искаме, а не това, от което се нуждаем. Когато остаряваме обаче, подаръците стават много по-практични и нашите списъци с желания са пълни с полезни – но напълно незабележителни – вещи като чорапи, кухненски джаджи и канцеларски материали. Тази година се опитайте да върнете вълнението в Коледа, като поискате – и подарите – няколко забавни и несериозни подаръци. Това не означава непременно да изисквате нови вещи , които никога няма да използвате, но може би опитайте да смените този елегантен нов тиган за чифт високи токчета или любимата си DVD касета. Като алтернатива, изхвърлете списъка и вижте с какви забавни изненади в крайна сметка ще ви изненадат!

4) Потопете се в магията

Ако искате напълно да изживеете коледната магия, важно е да се потопите в празника и да се включите с колкото можете повече. Опитайте да посетите колкото се може повече коледни пазари, например. За да се потопите истински в коледното вълшебство, напълнете плейлиста ви с коледни песни и гледай те колкото се може повече празнични филми и ако искате да го направите всичко това, докато сте облечени в коледни чорапи .

5)Направете нещо различно

Като деца част от причината Коледа да е толкова вълшебна е, че всичко е ново и вълнуващо. Потъваме в мистерията на Коледа – гледките, звуците, миризмите и атмосферата. Възстановете това чувство на чудо през тази година, като отидете някъде, където никога не сте били или правите нещо, което никога не сте правили. В зависимост от бюджета си можете да се отправите към Лапландия за най-доброто празнично изживяване, да посетите коледен пазар на място, което никога не сте посещавали преди, опитайте празнично занимание като кънки на лед или пеене на коледни песни или просто изпечете нещо ново. Пробването на нещо ново и вълнуващо тази Коледа ще ви гарантира, че е Коледа, която ще запомните.