5 невероятни открития, които науката не може да обясни – ДРЕВНИ ЗАГАДКИ | БГ Топ 100 класация на сайтове

57
237
Добави коментар
dobavi-sait
dobavi-sait

Много от реалната история на човечеството е загубена заради превеждането на различни документи или липсата на такива. Позволили сме го, защото приемаме уменията, които научаваме всеки ден, за даденост и смятаме, че те ще се пренасят автоматично.

Независимо какви са причините да имаме бели петна в историята си, постоянно правим открития, които ни карат да се замислим на какво са били способни нашите предци.

Много различни открития от последния век са удивявали и продължават да удивяват учените. Ето няколко примера за невероятни артефакти, които малко по малко разкриват загубената ни история.

Камъкът със символи

На камъка със символи, чиито елементи са на 270 милиона години, има много интересен надпис. Това са китайски символи, които в превод означават „Китайската комунистическа партия се срива“. Въпреки че надписът се вижда ясно, няма следи от човешка намеса при създаването му.

Багдадската батерия

Батерии, открити в Куджут Рабу (Ирак), са можели да генерират малък поток електричество. Интересното е, че са на 2000 години. Това е невероятно, имайки предвид, че според историята първият човек, който изобретява машина, произвеждаща статично електричество, е Ото фон Гуерике (Otto von Guericke) през 1660 година.

Ръкописът на Войнич

Най-невероятното нещо около тази известна мистерия е, че не можем да свържем ръкописа с никой културно-исторически период, следователно човечеството няма представа за произхода му. Надписите не приличат на никой език на планетата. Има теории, че ръкописът е дело на извънземни.

Гигантските динозавърски яйца

Огромните фосилизирани яйца на динозаври са открити в Русия и са на около 60 милиона години. Не знаем какво е щяло да се излюпи от тези яйца, но основното предположение е, че са на влечугоподобни динозаври.

Механизмът от Антикитера

Невероятното устройство, което е на над 2000 години, изисква технологично развитие, което сегашната история отрича предците ни по онова време да са имали.

Някои от нас виждат вдъхновение и надежда в подобни артефакти, а някои не са запознати с тайните, които пази историята ни. Дали хората в миналото са били подпомагани от по-висши организми? Възможно ли е да е съществувала човешка цивилизация, която е била по-напреднала от сегашното ни развитие?