Сайт за Промоции,Оферти,Изгодни цени

2
205
Добави коментар
niki_matev
niki_matev

Плосък екран или извит? HD или 4K? Използвайте този наръчник, за да откриете най-подходящия телевизор за вас.

Какво Трябва да знаете при покупка на нов телевизор?

Днес се предлагат стотици модели телевизори – от евтини, подходящи за спалня или офис, до големи екрани, които пренасят кино усещането у дома. Макар да е чудесно да разполагате с толкова богат избор, много по-лесно е, когато знаете какво искате. Този наръчник ще ви помогне да изберете правилния размер и марка на телевизора в рамките на бюджета ви.

Колко голям телевизор да си купите?

Пазарът на телевизори продължава да върви към по-големите екрани, затова вече е трудно да намерите качествен модел по-малък от 40 инча. Имайте предвид обаче, че с рамката около екрана, телевизорът може да изглежда по-голям. Винаги проверявайте спецификации на телевизора, където са посочени габаритните му размери. Ако мястото ви е ограничено, големият телевизор може да не се побере, там където планирате да го сложите.

Колко трябва да похарчите?

Телевизори има и по 200лв, но стигат и до хиляди левове при по-големите екрани. Най-добре е да определите бюджета си преди да тръгнете по магазините или да търсите в интернет. Днес телевизорите са на изключително добри цени, затова е твърде възможно да получите за парите си повече, отколкото бихте очаквали. Обикновено хората харчат между 500 и 1500лв за телевизор. Добрата новина е, че редовно има 40 до 43-иначови телевизори на промоции на страхотни цени.

Коя марка да изберете?

Има безброй марки, всяка бореща се за вниманието и парите ви. Повечето хора обаче си купуват телевизор от някой от „четирите големи“ производителя – Samsung, LG, Sony и Panasonic.

Samsung е лидер на пазара, следван от южнокорейския си конкурент LG, като и двата производителя предлагат богато разнообразие от евтини до супер скъпи телевизори. Sony и Panasonic предлагат по-ограничен брой модели, но също толкова качествени. Освен четирите гиганта, има още различни марки, например Toshiba, Sharp и Philips, които през последните години изостават. Голяма част от пазара е заета и от евтини телевизори на супермаркети и техни собствени марки. Тези телевизори обикновено са много евтини, но не са особено качествени.

HD или 4K?

HD телевизорите навлязоха отдавна и се предлагат в две вариации. HD-Ready телевизорите са по-евтини от Full HD, но е препоръчително да заложите на Full HD, ако можете, защото така ще се наслаждавате на Blu-ray филми в пълния им блясък.

Новите телевизори вече са с 4K или Ultra HD резолюция. Те разполагат с четири пъти повече пиксели от Full HD моделите и предлагат още по-детайлна картина. Все още няма много съдържание в резолюция 4K, но добрият 4K телевизор ще подобри и обикновената картина.

Извитият екран струва ли си парите?

През последните няколко години започнаха да навлизат телевизори с извити екрани – първо при премиум моделите, но постепенно и при по-достъпните. Производителите твърдят, че извитите телевизори подобряват зрителското изживяване, като обгръщат картината около вас, както когато гледате филм в IMAX кино. В действителност обаче ефектът от извития екран е минимален и е осезаем единствено, ако стоите в средата срещу телевизора. Имайте предвид също, че ако искате да качите телевизора на стената, извитият екран изглежда малко странно и дори криво, погледнат под ъгъл.

Кога е най-подходящото време за купуване на нов телевизор?

Когато сте готови да замените стария телевизор с нов, не е лошо да се съобразите със сезонните тенденции, за да спестите. Юни е добър месец за такава покупка, защото много модели са на промоция тогава. Разбира се, може да попаднете на страхотни сделки и по време на популярни шопинг намаления като черен петък, кибер понеделник и преди големи спортни събития.

В заключение ще допълним, че ако търсите качествен телевизор, почти задължително е той да бъде Ultra HD / 4K, цените на тези телевизори започват от около 900 лева, списък на актуални модели ще намерите, ако последвате следния линк: