Ливърпул са непобедени вече една година!

1
126
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Ливърпул стават едва третият отбор във Висшата лига, който е непобеден за повече от година, след като Мохамед Салах и Садио Мане вдъхновиха победата в четвъртък с 2:0 над Шефийлд Юнайтед на „Анфийлд“.

„Червените“ последно претърпяха поражение на 3. януари миналата година при загубата с 2:1 от Манчестър Сити и в деня преди първата годишнина от този обрат, те нямаха трудности с доминацията над Шефийлд Юнайтед.

Юрген Клоп беше принуден да направи промяна минути преди мача, когато Наби Кейта получи контузия в слабините, макар че това явно не повлия на стратегията на германеца, тъй като Ливърпул излезе напред в резултата в четвъртата минута благодарение на Салах.

Солидното представяне на вратаря, собственост на Манчестър Юнайтед Дийн Хендерсън, който също бе подпомогнат от гредата през второто полувреме, помогна за минималната преднина, но Мане затвори мача в  64-ата минута, за да възстанови преднината от 13 точки за Ливърпул на върха във Висшата лига.

Какво означава това? Серията на „червените“ продължава
Въпреки че Ливърпул за последно загуби на 3 януари 2019 г., тяхната непобедена серия започна девет дни по-късно с победа с 1:0 над Брайтън и Хоув Албиън.

Със следващото си гостуване във Висшата лига чак на 11 януари, имат само още един мач, преди серията им да надмине цяла година.

Салах е отново във форма
Египетската звезда на Ливърпул направи малко грешки в четвъртък. Без първокласните спасявания на Дийн Хендерсън, той сигурно би отбелязал хеттрик, а също така предостави паса, който беше реализиран от Мане.

Лошият ден в офиса на Балдок
Мачът започна лошо за Балдок, тъй като неговото подхлъзване позволи на Робъртсън да асистира на Салах за откриващия гол в четвъртата минута. Той така и не се възстанови, борейки се с шотландския национал и Мане през цялото време.
 
Основни факти:
– Ливърпул натрупа 58 точки от своите 20 мача във Висшата лига през този сезон; в английската история на висше ниво, само Манчестър Сити през 2017-18 (също 58) има толкова точки на този етап от кампанията. 
– Шефилд Юнайтед загуби всички шест от мачовете си във Висшата лига срещу отбори, започвайки деня на върха на таблицата, включително и двете срещи с Ливърпул тази кампания.
– Ливърпул вкара в своя 29-ти пореден мач във Висшата лига; само два отбора досега са записали по-дълга серия в състезанието – Арсенал между 2001 и 2002 г. (55) и Манчестър Юнайтед между 2007 и 2008 г. (36).
– Юнайтед загубиха два поредни мача за първи път, след като загубиха и двата си откриващи в Чемпиъншип миналия сезон.
– Салах стана едва четвъртият играч, който вкарва 50+ гола с ляв крак за един отбор във Висшата лига, след Роби Фаулър (85 за Ливърпул), Райън Гигс (83 за Манчестър Юнайтед) и Робин ван Перси (63 за Арсенал) ,
– Алисън направи 50-ата си изява във Висшата лига за Ливърпул и запази 26-тата чиста мрежа; сред вратарите в историята на състезанието само Петър Чех (33) и Пепе Рейна (28) имаха повече в своите пръви 50 старта от бразилеца.
Какво следва?
Ливърпул е домакин на Евертън в третия кръг на ФА Къп в неделя, а Шефийлд е домакин на Файлд в същото състезание. И двата отбора се завръщат във Висшата лига през следващия уикенд – „червените“ гостуват на Тотнъм, докато Юнайтед посреща Уест Хем.

Източник: FOTMOB

Категория: Футболни новини

Тагове:
Висша лига, Ливърпул, Юрген Клоп