Рециклиране на дюзи Делфи

1
129
Добави коментар
fire19
fire19

Защо са важни дюзите и каква е тяхната роля?

Ролята на дюзите, или още познати като горивни инжектори, е да осигуряват точно, равномерно количество гориво в горивната камера. Те представляват електроклапани, които се отварят на интервали, определено от ECU – обикновено е няколко пъти в секунда.

При неправилно функциониращи дюзи се наблюдава неравномерно подаване на гориво, което с времето може и ще доведе до по-сериозни проблеми, влияещи негативно върху работата на двигателя. Всяка неизправност, свързана с дюзите, може да доведе до неправилно време на впръскване или непостоянно такова. Дефектиралата дюза лесно може да се засече, особено при наличие на някои класически признаци, касаещи работата на двигателя като:

Характерни тракания
Загуба на мощност
Задимяване
Нестабилни обороти (колебания) и др.

За да се установи точната неизправност на инжекторите е важно да се извърши професионална и пълна диагностика на параметрите на дюзите и двигателя. И ако специалистите в София Дизел Център преценят, че се налага рециклиране, това задължително се прави спрямо изискванията на производителя.

Как протича рециклирането на дюзи Делфи и заслужава ли си?
Генериране на специален код – C2i/C3

Рециклирането на дюзи Делфи е технологично предизвикателство поради няколко причини. При този вид дюзи е необходимо генериране на специален код – C2i/C3. Този код се генерира при оторизирана ремонтна дейност или при производство. За да се случи това е необходимо прецизно измерване на впръсканото количество на инжектора в условия на различни импулсни периоди и налягания. Обикновено това са 560 измервания. В оторизиран дизелов сервиз София Дизел Център сравняваме също измерените стойности като изчисляваме корекциите на управляващите импулси, с което се компенсира всяка разлика между оригиналното количество гориво на инжектора и впръсканото – това се извършва в работен режим.

С помощта на IRIS – специализиран софтуер – от корекционната карта на Делфи се генерира код с 16 или 20 символа. Представлява “секретна” или кодирана информация, което се явява като индивидуална характеристика на инжектора. Този специален код е нужен на блока на управление на двигателя с цел корекция на управляващия импулс на инжекторите. Това гарантира равномерно разпределяне на впръсканото гориво без да се нарушават изискванията за опазване на околната среда.

Тази напреднала технология за максимално точно изравняване на действителното и желаното гориво като количество предоставя възможност за сглобяване на двигател, който отговаря на бъдещите изисквания за запазване на целостта на околната среда.

Например, комън рейл дюзите позволяват на съвременния дизел да бъде с драстично занижени вредни емисии и същевременно да е по-динамичен, икономичен и осезаемо по-тих. Благодарение на непрекъснатите си подобрения, касаещи комън рейл системите, Делфи продължава да се разгръща на пазара. Нещо повече, към днешна дата е основен и предпочитан доставчик за най-големите производители на автомобили, като Мерцедес, VAG група, Форд, Рено и други.

Благодарение на съвременната ремонтна база и технологична лаборатория в София Дизел Център, можете да разчитате на безупречна ремонтна дейност и рециклиране на дюзи и помпи на изключително конкурентни цени. В нашия сервиз предлагаме ремонт със заводско качество и доживотна гаранция. Работим бързо, качествено и с внимание към всеки малък детайл. Доверете ни се!