Какво е множествен залог? Подробни инструкции

4
254
Добави коментар
trifonoff
trifonoff

Стратегията е добавена на 2020-01-07 14:53:24 от Мирослав Трифонов

видове залозистратегияуправление на парите

Букмейкърите ни позволяват своеволно участие в спортните залагания, предоставяйки различни методи за окомплектовка на електронния фиш. Най-прилаганият способ за участие е сингъл залогът, който изисква коректно предвиждане на едно-единствено събитие. Поради ниската доходност и необходимостта от стойностни облози, играчите все по-масирано се насочват към множествени селекции. Какви са видовете акумулатори и заслужава ли си използването им, ще разберете в статията.

 

Що е множествен залог?

Когато разчитате само на един маркет, залогът ви се нарича сингъл или единичен. В случай, че добавите втори пазар, ще получите множествен залог, чиято печеливша развръзка зависи и от двете събития. На места този тип залози се наричат парлей, на други комбо, а у нас по-често ги назоваваме с прозвищата “права колонка” или “акумулатор”.

Пресмятането на потенциалната печалба е изключително елементарно, ако се използва обикновен множествен залог. Коефициентите на всички селекции се умножават помежду си, а сумираната ставка се умножава по поставения облог. Да онагледим ситуацията с пример:

Множествен залог

Събитие

Залог

Коефициент

Барселона – Севиля

Победа за домакин

1.50

Бетис – Реал Мадрид

Двата отбора да вкарат

1.55

Арсенал – Тотнъм

Брой голове – над 2,5

1.65

 

Следната 3-кратна селекция е с коефициент 3.84 (1.50 х 1.55 х 1.65). Получената ставка се умножава по залога, което оформя евентуалната печалба при благоприятен развой НА ТРИТЕ СЪБИТИЯ! В случай, че едно от тях се окаже неуспешно, целият залог бива загубен.

Ако заложим €20, ще получим потенциална печалба в размер на €76.6 или нетен доход от €56.6.

Както се убеждавате, множествената селекция позволява участие с по-ниски залози, гарантиращи стойностни приходи.

 

Какви видове множествени залози се срещат в интернет?

Описаният по-горе пример е базисен и се среща във всички букмейкъри. Спрямо броя на включените селекции може да е двукратен, трикратен, четирикратен и т.н. Някои онлайн букита обаче предлагат по-атрактивни множествени залози, обхващащи различни комбинации с един облог.

Янки – 11 залога покриват различни пермутации в четири колонки (6 двойни, 4 тройни и 1 четирикратен);
Патент – 7 залога покриват различни пермутации в три селекции (3 единични, 3 двойни и 1 троен);
Lucky 15 – 15 залога покриват различни пермутации в 4 селекции (4 единични, 6 двойни, 4 тройни и 1 четирикратен);
Lucky 31 – 31 залога обхващат 5 селекции с различни преподреждания (5 единични, 10 двойни, 10 тройни, 5 четирикратни и 1 петкратен);
Хайнц – 57 залога обхващат различни пермутации в 6 селекции (15 двойни, 20 тройни, 15 четирикратни, 6 петкратни и 1 шесткратен).

Срещат се и други множествени комбинации (Канадски, Супер Хайнц, Голиат), които се активират при добавяне на определен брой селекции към електронния фиш.

 

Плюсове и минуси на парлей залозите. Кои са повече?

Притегателна сила за залагащите се оказва голямата възвръщаемост на база минимална инвестиция, която предлагат парлей залозите. Това наслагване на коефициентите подтиква участниците към добавяне на все повече селекции, което не е напълно резонно. Всеки следващ пазар отнема от вероятността за печалба, затова експертите съветват да се залага на двукратни или трикратни множествени селекции.

Групирахме част от положителните и отрицателните характеристики на този тип залози, за да отговорим на най-важния въпрос – заслужава ли си употребата им.

Плюсове

Минуси

По-високи коефициенти

Лимит на броя селекции

Бонуси при парлей залози

По-малък шанс за успех

Атрактивни печалби

Ограничение на облога

Лесно усвояване на free bets

 

По-голямо забавление

 

 

Положителните черти надделяват над отрицателните, но за печелившо прилагане на множествени селекции се изисква търпение, въздържане и умело контролиране на риска. Съветваме ви да комбинирате залозите на база вероятността им за изпълнение, като включвате маркети с приблизително равни коефициенти.

Не прекалявайте с количеството! Наличието на повече пазари води до по-нисък шанс за печалба. Ориентирайте се около 2-3 събития, които са сравнително изпълними и носят минимум утрояване на облога. Също така избирайте сайтове за залози с по-високи коефициенти, тъй като умножаването на ставките носи по-голям марж в полза на залагащия.