Борисов поздрави прокуратурата за акцията в Перник

1
144
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Борбата с корупцията и безотговорността си има материални измерения. Колегите от икономическа полиция и ДАНС работиха много време, подготвиха това, което считат за достатъчно като материал и предадоха в прокуратурата. Така че поздравявам прокурорите, че така активно работят.

Така премиерът Бойко Борисов в коментара специализираната акция, която се провежда днес в Перник и София заради водната криза в миньорския град, цитиран от БГНЕС.

„Моята работа е да осигуря условия на МВР, ДАНС и прокуратурата да работят. Оттук нататък вече ще говорят прокурорите. Те работиха активно седмици наред, докладваха на прокуратурата и след като решиха, че това е достатъчно – днес сутринта в 5 ч. започнаха акцията“, добави министър председателят.

Относно слуховете за арести на бившия областен управител на Перник Ирена Соколова Борисов съобщи, че няма значение дали e билa от ГЕРБ или не.

 „Това дали си от ГЕРБ или БСП не би трябвало да значи нищо. Има свършена работа и несвършена работа. Те си отидоха от ГЕРБ, отидоха си от постовете си. Оттук нататък какво повече да направим?“, каза Борисов.

По думите на министъра на вътрешните работи Младен Маринов е разпоредена проверка във всички териториални дирекции на МВР в страната да има ежедневен мониторинг за престъпления, извършвани във ВиК дружествата.

 „Целта на тази проверка е отрано да определим проблеми, за да можем да реагираме“. Маринов не можа да потвърди арестите на Ирена Соколова, Вера Церовска и други лица, преди да са издадени заповеди за арести.