КонтурГлобал Марица Изток 3 подаде ръка на нуждаещи се деца в Стара Загора

1
159
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

КонтурГлобал Марица Изток 3 подаде ръка на нуждаещи се деца в Стара Загора

Служители на компанията закупиха консумативи от първа необходимост за Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в града

3E news

10-01-2020 03:01:15

Служители на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ закупиха ценни консумативи на стойност от 1500 лева за Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с и без увреждания в община Стара Загора. Дарението включва пособия от жизнена необходимост за нормалното съществуване на настанените в институцията – завивки, чаршафи, възглавници, хавлии, топли полари, памучни тениски, препарати за лична хигиена и почистване.

Центърът за настаняване е разположен на територията на 7 малки къщи обитавани от 90 деца лишени от родителска грижа. 60 от тях са с различна степен на увреждания.

“Вярваме, че макар и извън семействата си, тези деца не бива да се чувстват сами. Те имат право да получат шанс за по-нормален живот, въпреки тежките перипетии, през които минават. Целта ни е да внесем повече уют и топлина в ежедневието им. За съжаление центрове като този са се превърнали в институции с висока честота на настаняване и извеждане от т.нар. социален патронаж. Децата често страдат от различни заболявания и имат постоянна нужда от материали за ежедневна употреба. Нашите служители бяха впечатлени от работата на Центъра и веднага прегърнаха идеята да им помогнем“, каза Надя Синигерска – Бохорова, мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ към „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Акцията на служителите е вдъхновена от Световния ден на доброволеца, който ежегодно се отбелязва на 5-ти декември. Оттогава служители на компанията в офиса в гр.София събират стоки и средства за добре преценена материална помощ за децата от Центъра. Дарението е резултат и от последователната политика на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ по програмата “Даряване по ведомост“, при която служители доброволно отделят от възнагражденията си определена от самите тях сума, с която подкрепят избрана социална кауза.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ се нарежда сред най-големите работодатели и най-щедрите дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е базирана топлоелектрическата й централа. През последните години компанията е отделила над 4 милиона лева за проекти в полза на обществото. Основната част от средствата се насочват за помощ на местните общности. През 2018 г. компанията спечели престижната награда за социална отговорност на бизнеса, присъждана от Българския дарителски форум за най-голям обем нефинансови дарения.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници, и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране на надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

КонтурГлобал Марица Изток 3

дарение

ТЕЦ

По статията работи: