Сидеров: Правителството няма да падне без Каракачанов

1
154
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Премиерът Бойко Борисов се опасява, че ако отстрани Каракачанов от министерския пост, ще падне цялото правителство. Същия страх имаше и спрямо Валери Симеонов, когато го посъветвах да го смени след серия от скандали, за да се свърши нещо добро.

След оставката на Симеонов правителството остана стабилно. Смятам, че ако Каракачанов бъде отстранен заради корупционни основания, правителството пак няма да падне.

Това заяви в предаването „Неделник“ в ефира на АЛФА ТВ лидерът на АТАКА Волен Сидеров.

Дали ВМРО ще оттегли подкрепата си, е друг въпрос, но ако го направят, ще затвърдят тезата, че са били в управлението само заради постове. Принципната позиция, която трябваше да заемат, е да назначат технократ за министър, както направи АТАКА, а не партийния си лидер, което придава една изкуствена стойност.

През декември, Сидеров заяви, че силовият министър Красимир Каракачанов е за сваляне заради множество сигнали за нередности, а бившият му коалиционен партньор не трябва въобще да заема някакъв видим пост в политиката, припомня news.bg.

Сиредов коментира и други актуални скандали в управлението.

Относно ареста на екоминистъра лидерът на АТАКА заяви, че Нено Димов не е издържал теста за министър и въпреки че е човек на Иван Костов, е могъл да се покае и да направи добри неща за народа. За съжаление обаче той е избрал друг път – този на олигархичните кръгове и собствени интереси.

Националистът заяви още, че Каракачанов носи отговорност за Димов, но не е бил разпитван и припомни случая с друго назначение на лидера на ВМРО – Бате Харо, и схемата с продажбата на български паспорти. Ако спецпрокуратурата влезе в Министерство на отбраната, може би също ще се натъкне на любопитна информация и за други сделки, каза той.