Григор Димитров се завръща на Sofia Open! – SportVox

1
164
Добави коментар
sheri
sheri

Голямата звезда на българския тенис Григор Димитров се завръща у дома и ще участва в Sofia Open 2020. Петото издание на турнира от сериите АТП 250 в София ще се проведе в нов период на годината – от 27 септември до 4 октомври в „Арена Армеец“.

„Развълнуван съм и съм много щастлив, че се завръщам да играя на Sofia Open тази година. Спомените, които имам от 2017 година, са незабравими. Подкрепата от всички фенове и да играя пред тях – това беше просто невероятно. Очаквам с нетърпение да видя всички в „Арена Армеец“ през септември 2020 г.“, заяви Григор Димитров.

Григор Димитров е шампион на Sofia Open от 2017 г. Тогава любимецът на българските фенове извоюва шестата си титла от АТП тура и първа пред родна публика, а вдъхновяващият му сезон завърши и с титла от Nitto ATP Finals в Лондон. През 2020 г. Григор Димитров и българската публика ще имат възможност да изживеят нови незабравими емоции заедно в „Арена Армеец“.
Четвъртото издание на Sofia Open се превърна в най-силния турнир за сезона от сериите АТП 250. Петима от участниците в София през 2019 г. – шампионът Данийл Медведев, Стефанос Циципас, Матео Беретини, Гаел Монфис и Роберто Баутиста Агут, завършиха годината в Топ 10 на световната ранглиста. Стан Вавринка и Карен Хачанов завършиха годината в Топ 20.

Sofia Open 2020 също обещава тенис на най-високо ниво и истинско зрелище за зрителите, а гаранцията за това идва още с първото обявено име, най-чаканото от българските фенове – завърналият се в Топ 20 в света и тръгнал отново към Топ 10 Григор Димитров.
Sofia Open се организира от компанията Brandplus Inc, която представлява собственика на седмицата, в която се провежда състезанието в София, и Българската федерация по тенис.

„Щастлив съм, че можем да отпразнуваме с всички фенове на тениса в България прекрасната новина, че Григор Димитров ще участва на Sofia Open 2020. Четирите издания на турнира в София бяха изключително успешни и съм убеден, че петото също ще се превърне в събитие от световно ниво, с което България да се гордее. От 39 турнира от сериите АТП 250 през изминалата година Sofia Open 2019 беше един от най-силните – с изключителни тенисисти, качествен тенис и голям зрителски интерес. От 2020 година Sofia Open вече е в нов слот от календара на АТП и ще стартира през септември. Целта ни е да продължаваме да развиваме Sofia Open“, заяви управляващият директор на Brandplus Inc Барат Годхинди.

„Sofia Open 2020 е най-значимото световно спортно събитие, което ще се проведе в България през годината. Sofia Open 2019 бе наблюдаван от над 45 000 зрители на живо в „Арена Армеец“ и стигна до 280 милиона души международна телевизионна аудитория. Милиони зрители по цял свят отново ще следят тенис мачовете от София, отново ще се говори за България. В света на тениса Sofia Open вече е марка. Силната конкуренция и отличните условия сами правят най-добрата реклама. Неслучайно топ тенисисти с радост се връщат в България или с радост приемат да дойдат за първи път, след като са чули позитивни отзиви от свои колеги, които вече са играли в „Арена Армеец“. Несъмнено ги привлича и публиката, тъй като Sofia Open е един от турнирите от сериите АТП 250 с най-висока посещаемост. Верните български фенове са основна причина турнирът да остане тук. Петото издание на Sofia Open наистина обещава да е изключително интригуващо за фантастичната българска публика. Участието на Григор Димитров е много важно и за хилядите деца, които ще имат възможност да се докоснат до най-добрия български тенисист. Дай Боже да запалим още много деца по тениса, защото това е наша основна мисия. Пожелавам на Григор Димитров през 2020 г. да спечели втората си титла от Sofia Open, а новото вдигане на трофея над надписа Sofia пред феновете в „Арена Армеец“ да бъде част от пътя му за завръщане там, където е бил и където му е мястото в световния тенис“, заяви президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.

Пакетни билети на атрактивни цени за Sofia Open 2020 ще бъдат пуснати в продажба на 14 януари в 10 часа на Eventim.bg и в мрежата на Eventim в цялата страна. Пакетните билети са за 3 категории места в залата. Цената на пакетните билети за последните четири дни, включващи и полуфиналите, и финала на Sofia Open, не просто е по-ниска от тази на закупени индивидуални билети за тези 4 дни (1-4 октомври), но дава и специален бонус за безплатно посещение на първите 4 дни (27-30 септември) от турнира. Така пакетните билети за 8-те дни от Sofia Open 2020 ще са на цени от 165 лева, 235 лева и 315 лева спрямо категорията място в „Арена Армеец“. Индивидуални билети за осемте дни от Sofia Open 2020 ще се предлагат на по-късен етап, но закупилите пакетен билет сега се възползват от специалната цена за напълно достъпно присъствие на всички мачове от международното спортно събитие №1 в България за 2020 г.