UFC 246 Прогноза: Конър Макгрегър – Доналд Сероне

7
284
Добави коментар
trifonoff
trifonoff

Статията е добавена на 2020-01-14 10:10:14 от Мирослав Трифонов

MMAКонър МакГрегър

Обещаващо начало на годината за феновете на бойните спортове. Една от най-провокативните личности – Конър Макгрегър, се завръща в октагона за битка срещу ветерана Доналд Сероне. Очакваното събитие е в ранните неделни часове, а негов домакин е зала “T-Mobile Арена” в Лас Вегас. Билетите за главния двубой от UFC 246 бяха изкупени за няколко часа, а по официална информация 31-годишният ирландец ще прибере колосалната сума от $5 млн. за участието си. Представяме ви подробна статистика, актуални коефициенти и прогноза за мача.

Статистика преди сблъсъка

Макгрегър излиза за първи успех от ноември 2016 г., когато победи Еди Алварес след технически нокаут във втория рунд. Последваха тежки схватки срещу Флойд Мейуедър и Хабиб Нурмагомедов, в които Конър бе надигран от опонентите си.

След последния двубой срещу Хабиб, ирландецът обяви, че слага край на кариерата си, но очакваните милиони от предстоящия сблъсък явно са променили решението му. От снимките, които изплуваха в интернет пространството, се вижда, че Макгрегър е в добра форма и ще излезе за победа срещу бившия кикбоксьор.

Относно качествата на Сероне, едва ли някой ги поставя под съмнение. Американецът разполага с огромен арсенал, прецизност и решителност, които го превръщат в изключително труден съперник. За последната година Доналд Сероне проведе четири мача, като спечели първите два, но последваха загуби от Тони Фъргюсън и Джъстин Гаетие, съответно във втори и първи рунд. Опитният боец ще опита да прекъсне негативната поредица, надявайки се на колебание и умора при неговия опонент.

Коефициенти за мача

Бойните спортове са неизменна част от асортимента на всеки онлайн букмейкър. Независимо дали залагате в роден бранд, или изпробвате услугите на чуждестранна компания, ще получите изобилие от маркети и атрактивни коефициенти за Макгрегър – Сероне.

Осезаемо предимство за ирландския представител, макар да участва в едва две битки за последните три години, които загуби. Ставките за негов успех варират около @1.30, докато ответната страна получава над @3.20. Според редица експерти, включително и бивши ММА бойци, шансовете на Сероне не са за пренебрегване, но видимо трейдърите са на противоположното мнение.

В тиражите откриваме допълнителни опции за залог, които показват, че очакванията на букмейкърите са насочени към успех с нокаут или технически нокаут за Макгрегър. Може да прогнозирате още в кой рунд ще приключи сблъсъкът, колко части ще бъдат изиграни и какъв ще е методът на победата.

Едва ли коефициентите ще претърпят осезаеми промени до началото на двубоя. За препоръчване е да изчакате до събота вечер, особено, ако смятате аутсайдера Доналд Сероне за потенциален победител. Необходимо е да се запознаете с последните новини около събитието, които ще изчистят нагласата и очакванията за краен изход.

Какво да очакваме от двубоя + прогноза

Опит, мъжкарство, готовност за битка – тези характеристики превърнаха Сероне в любимец на хиляди зрители, очакващи изданията на UFC. Американецът обаче подхожда по-опознавателно в началото на всеки двубой, не търси директна конфронтация и избягва острите атаки в първия рунд. Предпазливостта и предизвикателната защита му изиграха лоша шега в предните два мача, когато загуби от Фъргюсън и Гаетие.

Точно такъв тип противник, който се впуска в битката от самото начало, търсейки максимално бърза победа, го очаква в идния дуел. Навярно Макгрегър мисли за милионите, които го очакват от UFC и ТВ права, но за него е важно да се завърне в октагона с победа. Нанесените загуби от Мейуедър и Нурмагомедов са внесли още по-голяма амбиция за доказване, така че ирландецът ще излезе за скоростен успех, с който да се върне на победния път.

Психологическите атаки, които използва Макгрегър преди всеки двубой, комбинирани с по-разчупената му игра, заслужено го превръщат във фаворит на букмейкърите. Сероне се отпуска по-трудно в първия рунд, което му донесе две скоростни поражения през 2019 г. Американецът ще премине през зверски изпитания в началото на идната битка, затова сме склонни да се съгласим с оценките на сайтовете за залози и да дадем преимущество на Конър.

За любителите на залаганията препоръчваме победа с технически нокаут или нокаут за Конър Макгрегър, получила ставка около @1.50.

Избягвайте високите залози на бойни спортове, когато става дума за двубой, чиято основна цел е да генерира огромен зрителски интерес. В повечето случаи сблъсъкът се играе за публиката, независимо от мотивацията и желанието на участващите в октагона.