Защо да купим имот в Банско?

2
160
Добави коментар
fire19
fire19

Има поне 100 причини да купите имот в Банско, но ние няма да разглеждаме всички тях, тъй като няма да ни стигне времето. Все пак ще разгледаме защо имотите в тази част на България са толкова апетитни, както и какво печелите, когато инвестирате в парцел в курортния югозападен град.

По-долу ще разчупим митовете за високите цени, трудността при сделките и други подобни.

Как вървят цените на недвижимите имоти в Банско?

Разглеждайки предложенията на агенциите за недвижими имоти в град Банско, ще видим много съблазнителни оферти, които си заслужава да бъдат коментирани. Така например на цена от десет хиляди евро, може да се намери уютен дом, в който да живеете с вашето семейство. Разбира се, когато жилището е близко до кабинковия лифт или ски пистите, цената е малко по-висока, но пък инвестицията определено си заслужава, заради възможност за възвръщане.

Сделки на 650 евро се сключват само за най-добрите места, които са относително близо до лифта, поддържат се добре целогодишно или разполагат с басейн и други места за почивка. Реалната стойност на имотите обаче е около 330 – 350 евро, или близо до разходите, които са направили инвеститорите за изграждането. “Толкова е и данъчната оценка в общината, независимо дали сте го купили на 500 или 600 евро”, разказва той.  Средната цена на продадените апартаменти в Банско за 2014 г. според тях е 360 евро/кв.м. Информация: Дневник 2015г. Какви са плюсовете на имотите в Банско?

От гледна точка на географията, трябва да напишем, че градът е перфектното място за живеене. Лятото е топло и красиво, а зимата Ви грабва с неустоим чар и възможност за най-различни забавления. Вие можете да построите вила или да си закупите апартамент за постоянно или временно пребиваване. И в двата случая ще се насладите на пълноценно изкараното време тук.

Замислете се и за жилище, което да отдавате под наем в даден сезон. Курортистите в тази част на България са хиляди, та даже десетки хиляди през годината. В повечето случаи хотелите са заети, а някои търсят и по-изгодни цени за настаняване. Това също е причина да инвестирате определена сума в имот, която ще избиете с напредъка на времето, а и ще я надвишите десетократно.

Градчето си заслужава и заради много други неща. Тук има от всичко по-много култура, история, дивна природа, забавления, романтика, и въобще това, за което се сетите. Не е случайно, че толкова много туристи пристигат в Банско всяка година и се любуват на неговото очарование.

Развитие на града

Селското стопанство, туризма и хранително-вкусовата промишленост са силно засегнати отрасли в града. Отварят се много работни места и със сигурност няма да стоите без работа, ако решите да се настаните дълготрайно в тази част на страната. Има и добри условия за бизнес, така че ако сте в сферата на търговията, продажбата на имоти или хотелиерството, то клиенти няма да Ви липсват.

Прогнозите за инвестиции в района вещаят светло бъдеще за Банско. Ето защо, ако купите имот, то той може да се превърне в златна мина, която да Ви носи доходи. И за разлика от много други градове, родното място на Паисий впечатлява с прогреса си и начина на живот, който предлага.

В уебсайта на Имоти Банско БГ ще видите множество предложения за имоти в Банско, за да стигнете до най-изгодното предложение. Можете да ни изпратите и запитвания, на които ще отговорим подробно и ясно. Силно вярваме, че с наша помощ ще откриете онова местенце, което да Ви носи радост, спокойствие, а защо не и пари в перспектива. Пожелаваме Ви успехи и всичко най-добро.