Какви зимни забавления предлага Банско?

2
199
Добави коментар
fire19
fire19

Едва ли някой ще се учуди, ако кажем, че Банско е най-посещавания и известен ски курорт у нас. Това е градче в Югозападна България пленява не само родните туристи, но и чужденците, които могат да се насладят на страхотни писти, красиви хотели и топло посрещане от местните жители. Ако дойдете в Банско през зимата със сигурност няма да изкарате скучно, защото развлеченията не свършват. В статията ще посочим как можете да се забавлявате в тази точка на България. 

Да започнем със зимните спортове

Нормално е да стартираме със зимните спортове, тъй като те са на почит тук. Скиорите и любителите на сноуборда могат да се насладят на невероятни писти и перфектни условия. За по-неопитните се предлагат ски инструктори, както и обучение за деца. Зимата в курорта е наистина красива и наподобява гледката, която сме свикнали да виждаме по коледните филми. 

Cool Ski School Bansko

Освен карането на ски и сноуборд, ще можете да се повозите на моторна шейна или да покажете какво умеете с кънки на краката. При всички случаи ще останете със страхотни спомени от ваканцията Ви през мразовития сезон, а ако останете за празниците, няма как да не почувствате онази специална тръпка, която обхваща повечето хора с идването на декември месец. 

Ски писта в Банско Пешеходен туризъм

Планинският курорт Банско е много подходящ и за пешеходен туризъм по заснежените пътеки. За целта може да си наемете водач, така че да сте по-спокойни. Все пак зимният сезон крие своите рискове, така че опитните планинари ще Ви покажат най-интересните кътчета със запомнящи се гледки и очарователни места. Стига да имате подходящата екипировка, тези разходки могат да Ви подействат освежаващо заради чистия въздух и аромата на сняг, който ще усещате постоянно. 

След като извървите километри пеш, ще имате нужда от чаша горещ чай или ободрително кафе. За целта просто посетете някое от многобройните заведения, които предоставят топлина, уют, достъпни цени и отлична атмосфера. Разбира се, не трябва да пропускате и автентичната кухня в Банско, където се предлагат традиционни български специалитети и някои специални мезета. 

Хотели и къщи за гости

Ако сте привърженици на лукса и искате да се насладите на Коледа в Банско, имате голям избор от хотели, където ще получите стая или апартамент с камина, тераса, голям телевизор и други екстри. За по-романтично настроените пък се предлагат къщи за гости, които ще Ви върнат в миналото, когато сте посещавали любимите си баба и дядо в някое отдалечено кътче на страната.

Имоти в Банско Имоти Банско БГ

Естествено, ако се влюбите в това градче и не Ви се тръгва, можете да откриете множество предложения за свободни имоти, които да закупите. Противно на много мнения цените на парцелите тук не са чак толкова високи, стига да знаете къде да търсите. В уебсайта на Имоти Банско например има не едно или две предложения за имоти подходящи за вили и къщи. По този начин винаги ще бъдете на линия, не само през зимата, но и през топлите дни на пролетта и лятото.