Дубай вече ще впечатлява и с хоризонтален небостъргач (СНИМКИ+ВИДЕО)

1
148
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Небостъргачите на Дубай и сега са доста впечатляващи, а силеутът на града е разпознаваем с характерните си сгради за милиони хора по света. Но скоро към колекцията ще се присъедини нова висока сграда със забележителен дизайн, разказва CNN.

Проектът за един милиард долара One Za’abeel от японските архитекти Nikken Sekkei ще прилича на гигантска буква „H“, издигаща се над бизнес района на Дубай.

Дизайнът включва два небостъргача с височина съответно 300 и 235 метра, съединени от 228-метров стоманен мост, който ще представлява трети небостъргач сам по себе си – надвишаващ височината на Космическата игла в Сиатъл.

Мостът – наречен „Връзката“ (The Link) – ще бъде най-дългата в света конзола, фикирана само от едната страна,според държавната строителна компания Ithra Dubai. Секция от повече от 60 метра ще се простира отвъд кулите в открито небе.

Конструкцията от 9 000 тона се сглобява на седем части на подиум на 25 метра над земята, преди да бъде поставена в положение на височина около 100 метра и закрепена към кулите.

Четири от седемте секции са на позиция, според говорител на Ithra Dubai. Завършеният мост ще бъде вдигнат на мястото си по-късно тази година.

Когато бъде готова, хоризонталната част ще разполага с ресторанти, площадка за наблюдение, предлагаща 360-градусови гледки, луксозен спа център и инфинити басейн.

„Връзката“ ще тежи 13 000 тона, след като интериорът бъде завършен, спрямо 9 000 тона в момента на поставянето й.

Ithra Dubai заяви, че де надява, че създава емблематична забележителност, която да съперничи на установените забележителности на града и да привлече посетители към целия комплекс, който ще включва мол, хотел и съоръжения за отдих.

Очаква се строителството да приключи навреме за датата на откриване, предвидена през зимата на 2021 г.