Най-срещаните паяци в българските домове

12
487
Добави коментар
vihrogon
vihrogon

Знаете ли, че още от далечна древност паяците се свързват с безброй суеверия, като вероятно най-разпространено е това, че ако ви полази паяк или пък го забележите у дома, то внезапно ще се сдобиете с много пари. Или казано на по-прост съвременен език – видите ли паяк хуквайте веднага до най-близкия пункт, в който се продават билети за лотарията или пък пуснете класическо тото!? 

Има и държави, като Камбоджа, където пърженият паяк е истински деликатес и такива поверия не се спазват. За тях паяк ли е – значи става за консумация.

Дали вярвате в поверията, свързани със сплитащите паяжини насекоми или пък бихте ги използвали като източник на препитание, си е ваше лично право на избор. Нашата идея тук ще е да ви запознаем с видовете домашни паяци, които се срещат в България.

Повече по темата може да прочете в сайта на фирма Бран Инсект и знайте, че има изключително ефективен репелент срещу паяци т.е. препарта който ги изгонва от местата където не желаете да полазват и правят своите паяжини. За този репелент може да прочетете и поръчате от тук: https://vrediteli.bg/magazin/preparati-payaci/zashtita-paiaci-ceni