Как да си направим здравословен снакс у дома

2
301
Добави коментар
jurnalbg
jurnalbg

Обичате снаксове?! Е, не е чак толкова фатално за поддържането на идеална фигура, ако не прекалявате с подобни изкушения и активно се грижите за визията си с достатъчно упражнения. Но за да не мислите за това колко минути трябва да бягате на пътечката след всеки снакс, предлагаме здравословен вариант да си приготвите вкусен снакс у дома. Идеален начин, за да сте наясно какво точно слагате в устата си.

Панирано авокадо със сол от лайм За приготвянето му се използва air fryer уред , с помощта на който пърженето може да е здравословно. А резултатът е с превъзходен вкус с до 90% по-малко мазнина. Пърженето става по уникална технология, използваща въздух. Такива уреди вече могат да се намерят и на българския пазар.

Необходими продукти:

8 броя авокадо (средно големи), обелени и нарязани на 16 парчета 1 голямо яйце, леко разбито ¾ чаши галета без глутен 1 ¼ ч.л. лют сос с лайм

За соса:

¼ чаша кисело мляко 3 с.л. лека майонеза 2 ч.л. пресен сок от лайм ½ ч.л. чили 1/8 ч.л. сол

Загрявате уреда на 390 градуса. През това време слагате яйцето в плитка купа, а в друга чиния разбърквате галетата и лютия сос. Всяко от парченцата авокадо потапяте първо в яйце, а после в лютата смес. Напръсквате с олио от двете страни и слагате във въздушния фритюрник, където трябва да готвите 7-8 минути като по средата на времето трябва да обърнете.

Сервирайте горещо със сос за потапяне.

197 калории, 12.5 гр мазнини, 15 гр въглехидрати, 1.5 гр захар, 521.5 мг натрий, 4 гр фубри, 7 гр. протеин.