Милан с инфарктна победа, Ребич герой с два гола – SportVox

1
123
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Милан записа драматична победа с 3-2 срещу Удинезе в първия неделен мач от 20-ия кръг на Серия А, игран на „Сан Сиро“.

Гостите откриха резултата след само седем минути. Донарума излезе неразчетено извън наказателното си поле, а топката се озова в Стригер Ларсен, който с мигновен изстрел намери мрежата – 1-0.

До почивката „росонерите“ имаха надмощие в двубоя, но Мусо спаси удар на Кастийехо, а Ибрахимович стреля с глава покрай гредата.

В първите секунди на втората част Лазаня надбяга Кяер и се откъсна сам срещу Донарума, но не успя да го преодолее.

Малко след това Милан изравни. Конти получи прекрасен пас вдясно и центрира ниско към Ребич, който засече от десетина метра за 1-1. Интересното е, че хърватинът се появи в игра на полувремето.

Последваха няколко страхотни възможности за „фриуланите“, но Донарума се намеси решително, а веднъж и Кяер изчисти пред самата голлиния.

В 71-ата минута Милан направи пълен обрат. След изпълнение на корнер топката бе избита лошо от защитата на Удине и се озова на крака на Тео Ернандес, който с изстрел от въдзуха не остави шанс на Мусо – 2-1.

В 85-ата гостите възстановиха равенството в мача. Ларсен получи пас вдясно и центрира в наказателното поле, където Лазаня бе неохраняван и отбеляза с глава.

В последните секунди на срещата Ребич донесе трите точки на домакините, след като направи рейд в пеналта и стреля покрай няколко играчи, за да намери долния ляв ъгъл на Мусо – 3-2.

След успеха Милан е осми в класирането с 28 точки, а Удинезе е 13-и с 24.