10 неща, без които не можем в колата си

2
151
Добави коментар
jurnalbg
jurnalbg

Колата е една от най-любимите „играчки“ на мъжете. Често казват, че можеш да разбереш какъв е един мъж именно по начина, по който се грижи за своя автомобил. А и какво има в него и дали при проблем може веднага да отвори багажника и да извади необходимото.

Кои обаче са най-важните неща, които трябва да има всеки в колата си?

1. Аптечка

Задължително! Не само заради закона, а и защото все някога може да ти се налжои да я ползваш на пътя. Рядко се ползва и стои в повечето коли по задължение, но винаги я имайте някъде.

2. Пожарогасител

Отново по закон и отново дано не се налага! Но нека бъде там и да бъде изряден и заверен.

3. Резервна гума и крик

На всеки се случва да спука гума. И ако си на пуст път или няма кой да ти даде крик или гума, си загубен. Пътна помощ само това чака, а джобът ви ще изтънее.

4. WD-40

Универсалният спрей, който е задължителен за всеки шофьор. Многофункционална смазка за приложение в домакинствата и работилници. Но най-важното за нея е, че чисти и предпазва метала.

5. Стъргалка за лед

Хубаво е да е с ръкавица (просто, за да ти е по-топло). Зимата не тръгвайте никъде без нея, а и избягвате тягостното чакане парното да загрее стъклата и да изчистите леда. 

6. Зарядно

Задължително трябва да е в колата ви, когато тръгвате на път. Не е случайно това, че всички съветват да не тръгвате без напълно зареден телефон. Това устройство ще ви спести много главоболия.

7. Чадър

Мъжете не се плашат от дъжд, но ако возите някоя дама и завали навън?! Чадърът е задължителен, а и с него ще направите добро впечатление.

8. Бухалка

Агресивни времена, агресивни шофьори. Никога не знаеш какво може да се случи по пътя и кой ще реши, че си му виновен.

9. Одеало

Лятото за приятни изживявания на усамотени места с красива жена. Зимата – знае ли човек къде ще попадне и в какви условия.

10. Презервативи

Понякога денонощните аптеки липсват наблизо. А и в сюблимния момент в колата да кажеш, че трябва да отидете до аптека – не очаквай добро продължение.