Visa и глобалните ѝ партньори разширяват достъпа до трансгранични разплащания

2
207
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

В днешния свързан свят движението на пари за потребителите и бизнеса трябва да бъде толкова просто и рутинно, колкото изпращането на съобщение от телефона. Все още в много случаи хората предпочитат плащането на ръка, използването на хартия, дори да плащат високи такси и да използват пари в брой, когато изпращат средства на приятели, семейство и бизнес партньори. Чрез Visa Direct, решението за разплащания в реално време, благодарение на което през последната година са обработени 2 милиарда трансакции, Visa работи с партньори и клиенти по целия свят за опростяване, дигитализиране и намаляване на разходите в бързо разрастващото  се пространство на паричните преводи.

Чрез разширяване на настоящата си екосистема от партньори за преводи по целия свят, Visa обяви, че TransferWise, глобална технологична компания за международни разплащания, ще започне да предлага на своите клиенти допълнителна възможност за бърз и сигурен трансфер на пари към дебитни карти в реално време. Интегрираната услуга, първоначално налична само в Испания, се планира да бъде достъпна и в България, Румъния, Унгария и Чехия. TransferWise дава на клиентите предварителна яснота за структурата на техните такси, като осигурява прозрачност в разходите, свързани с изпращане и получаване на международни преводи. TransferWise планира да продължи да си сътрудничи с Visa и да увеличи предлаганите услуги, като използва Visa Direct в цяла Европа и в световен мащаб през 2020 г.

„Технологиите ни сближават, но все още, когато става въпрос за физически лица и малки предприятия, които управляват пари по света, има нерешени предизвикателства, казва Бил Шели, заместник-председател и глобален ръководител на Visa Direct. Сътрудничеството с TransferWise е най-новото допълнение към усилията на Visa да помогнем на нашите клиенти – физически лица и малки компании, да получат възможност да изпращат и получават международни преводи бързо и сигурно като използват възможностите на Visa Direct.“

Visa работи с финансови институции, технологични партньори и лидери на парични преводи, сред които EMQ, MoneyGram и Remitly, за да предостави услугата Visa Direct на пазара по целия свят.

„TransferWise има мисия да превежда пари в глобален мащаб по ефективен от гледна точка на разходи, бърз и прозрачен начин, казва Кристо Керман, изпълнителен директор и съосновател на TransferWise. Интегрирането на Visa Direct допълнително облекчава процеса на преводите и ни приближава с още една стъпка по-близо до постигането на нашата мисия.“

Неотдавна Visa придоби Earthport, една от най-големите независими автоматизирани клирингови къщи мрежи в света. Комбинираното предлагане, което ще обедини съществуващите възможности на Visa и мрежата Earthport, ще предостави на клиентите на Visa Direct способността да правят преводи, без да са получили заявка за тях, към по-голямата част от банковите сметки в света, благодарение на само една връзка. Това е ключов елемент от целта на Visa да бъде събирателна точка за връзка – мрежа на мрежите – за хиляди финансови институции и милиарди крайни точки за потребителите по целия свят.

Visa Inc. (NYSE: V) е световен лидер в дигиталните плащания. Нашата мисия е да свързваме света чрез най-иновативната, надеждна и защитена мрежа за плащания, която позволява на частни лица, компании и стопанства да просперират. Нашата глобална развита мрежа за обработка на плащанията, VisaNet, позволява по цял свят да се извършват сигурни и надеждни транзакции и има капацитет да обработва над 65 000 съобщения за сделки в секунда. Непрестанният фокус на компанията върху иновациите е катализатор за бързия растеж на дигиталната търговия върху всякакви устройства, за всеки и навсякъде. В условията на глобален преход от аналогови към дигитални технологии Visa използва нашата марка, продукти, човешки ресурси, мрежа и мащаб, за да преначертава бъдещето на търговията.