Глухарчето активира черния дроб

1
199
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Глухарчето се отличава със своите почистващи свойства. Ако приемате някакви лекарства, най-добре е да се консултирате с вашия лекар, преди да използвате глухарчето.

Той ще ви каже дали има противопоказания във вашия конкретен случай.

Въпреки че глухарчето се счита за плевел, той може да се превърне в изключително добър помощник на човека с диуретичните си свойства.

Малко хора знаят, че освен това, глухарчето активира черния дроб. Лечебните качества на това растение помагат и при лечението на различни храносмилателни и бъбречни заболявания. Трябва да се отбележи, че глухарчето се използва както в медицината, така и в готвенето. Понякога се добавя при приготвяне на салати.

Каква е лечебната сила на глухарчето за черния дроб?

В глухарчето се съдържат полезни за организма хранителни вещества. Има невероятни почистващи свойства, решава проблема със задържането на течности.

• Глухарчето активира черния дроб и стимулира производството на жлъчка, като помага при лечението на заболявания на храносмилателната система. Освен това е естествено слабително средство. Това означава, че може да се използва за борба с бавното храносмилане и запека.

• От друга страна, е необходимо да се отбележат стимулиращите свойства на това растение. Благодарение на него бъбреците ни стават по-активни. Лечебните компоненти на глухарчето улесняват хода на заболявания, свързани с излишък на пикочна киселина, като подаграта. Използва се и за отстраняване на камъни в бъбреците.

• Също толкова важно е това, че растението съдържа много желязо.

• Глухарчето добре почиства кръвта, което означава, че премахва токсините и подобрява функционирането на всички органи.

Характерният горчив вкус на глухарчето стимулира черния дроб и помага за неговото очистване от токсини. Ето защо се препоръчва на хора, страдащи от хепатит и цироза. Тази способност на глухарчето ви позволява да защитите черния дроб от възможни нарушения, свързани с хранителни и химически отравяния.

Глухарчето се използва активно за лечение на пациенти с цироза. В повечето случаи цирозата се развива при хора, които злоупотребяват с алкохол. Този лош навик е виновникът за появата на нарушения в тъканите на черния дроб. В резултат на наблюдението на такива пациенти е констатирано, че състоянието им се подобрява след приема на отвара от глухарче. Препоръчва се да се приема такава отвара 2-3 пъти на ден.

Как да почистите черния си дроб с помощта на глухарчето?

По правило, глухарчето се използва като допълнително средство към основното лечение. Трябва да се има предвид, че употребата му няма да доведе до ефект, ако пациентът продължи да приема алкохол и да пуши.

За пациенти с хормонален дисбаланс и затлъстяване, глухарчето се предписва след завършване на основния курс на лечение с противовъзпалителни лекарства.

Глухарчето се приема под формата на горещ чай. Кипящата вода позволява на растението да “отдаде” всичките си важни микроелементи.

Странични ефекти

Курсът на лечение с глухарче не трябва да надвишава 4 месеца. В противен случай рискът от нежелани последствия се увеличава.

• Злоупотребата с това растение може да доведе до алергии и повишена чувствителност към слънцето.

• По-рядко пациентите развиват диария и стомашни проблеми.

Важни съвети
Глухарчето може да се използва за приготвяне на салати. Като такъв, той е много полезен и за черния дроб.
За да изчистите тялото, можете да си направите чай от стъбла на глухарче.
Както вече отбелязахме, глухарчето активира черния дроб, има благоприятен ефект върху храносмилането, а също така подобрява работата на бъбреците. Най-важното в случая е да не злоупотребявате с глухарчето и винаги да се придържате към препоръчителната дозировка.
Ако приемането на глухарче доведе до странични ефекти, консултирайте се с вашия лекар. Глухарчето може да се използва само като добавка към основното лечение, предписано от вашия лекар.
Не забравяйте за здравословните навици. Опитайте се да се движите повече и да правите физически упражнения. Не забравяйте, че токсините също се елиминират от тялото заедно с потта. Освен това благодарение на физическата активност, мазнините се изгарят по-добре.
Харесайте и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Милена ВАСИЛЕВА