Barcelona Guitar Orchestra в България! Промоция на билети!

2
165
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Barcelona Guitar Orchestra в България! Промоция на билети!

На 31.01.2020 легендарният Оркестър на китаристите на Барселона (Barcelona Guitar Orchestra) за първи път ще посети България и ще изпълни едни от най-емблематичните произведения от испански композитори. Публиката ще може да се наслади на вдъхновяващо изпълнение с акустични китари на творби от Albeniz, De Falla, Gimenez, Sanz, Cervantes и др.

Във връзка със събитието Barcelona Guitar Orchestra, 5bg.top ви предлага 20 % отстъпка. Тя е валидна само за нашия уебсайт, за това се възползвайте сега! Промоцията ще бъде активна от 24.01 до 26.01 включително.

 

Създаден преди 30 години от испанския композитор и китарист Сержи Висенте, оркестърът е признат за един от най-добрите и значими по рода си в световен мащаб. Множество световни турнета носят славата на ансамбъла като изключително темпераментен и автентичен в изпълнението на испанска музика.

Всичко започва през далечната 1989 г. когато преподавайки в престижната консерватория “Лисеу” в Барселона, маестро Сержи Висенте забелязва неизмеримия талант на много свои ученици и в един момент решава да организира срещи, където те да могат да се запознаят помежду си и да музицират заедно.

Не след дълго, придобитият опит и развитите способности на младите ученици подтикват маестрото тези сбирки да добият професионален характер и това води до създаването на Оркестъра на китаристите на Барселона, първият по рода си състав от китари, чиято многогодишна история и множество турнета в десетки страни му донасят световна слава.

В репертуара на оркестъра влизат произведения от различни епохи, но той най-вече се концентрира върху изпълнението на традиционно испански произведения, написани от популярни композитори, като маестро Сержи Висенте лично се занимава със създаването на аранжиментите за акустична китара.

През 2009 година по време на двадесетото издание на Фестивала за китара и струнни инструменти в зала “Аудитори” в Барселона маестро Висенте дирижира оркестър от 250 китари, които изпълняват произведението “Vals Flamenco”, с което поставя рекорд за най-многобройно изпълнение на оркестър, съставен от акустични китари.

Оркестърът кани за участие в многобройните си концерти различни световноизвестни солисти – цигулари, танцьори и певци, с което прави програмата си още по-уникална и атрактивна.

На концерта в София съставът ще бъде съпроводен от вокалното изпълнение на изгряващото българско мецосопрано Салина Александрова, която вече блести на едни от най-престижните музикални сцени.

Любовта на певицата към испанската музика я среща с уникалния оркестър от Барселона. След като чува гласа й, маестрото я кани да участва в цикъл от концерти на Оркестъра на китаристите на Барселона в една от най-престижните зали в Испания – “Палау де ла Музика”. Това води до едно много успешно сътрудничество и интензивна концертна дейност.

По случай концерта в София нашите читатели ще могат да се възползват от 20% намаление на билетите. Намалението ще бъде активно от 24.01 до 26.01 включително. Можете да закупите билет през нашия календар със събития или от тук.