Над 3 милиона аборта са направени в света от началото на 2020 г.

1
171
Добави коментар
kalev.ivan
kalev.ivan

От началото на 2020 година в света са извършени над 3 милиона аборта, информира worldometers. 

Компанията е една от най-добрите безплатни платформи за статистически данни на Американската библиотечна асоциация и поддържа текущо отчитане през годината на основните световни статистики, включително население, раждаемост, смърт, произведени автомобили, публикувани книги и емисии на CO2.

Данните за абортите, показани на секцията на Worldometer, се основават на най-новите статистически данни за абортите в световен мащаб, публикувани от Световната здравна организация (СЗО). 

Според СЗО всяка година в света се извършват приблизително 40-50 милиона аборта . Това съответства на приблизително 125 000 аборта на ден .

В САЩ, където почти половината бременности са непреднамерени и четири от 10 от тях са прекратени с аборт, има над 3000 аборта на ден. Двадесет и два процента от всички бременности в САЩ завършват с аборт.

По данни на компанията от началото на годината са се родили над 10 милиона бебета, а са починали над 4 милиона души. 77 000 души са извършили самоубийство. По своята същност статистиката е тревожна, защото не само в България, но и в света убийствата от абортите остават без право на избор милиони човешки същества, които биха могли да имат пълноценен и стойностен живот. 

Миналата седмица в САЩ се проведе 47-о издание на „Марш на живота“, в който се включиха представители на Поместните православни църкви в Щатите. Маршът се проведе във Вашингтон и започна с молитва за за невинните деца, чийто живот е взет в аборти. Молитвата бе отслужена от митрополит Тихон, предстоятел на Американската православан църква.