ЗАЛОЗИ НА ММА в онлайн букмейкъри

10
276
Добави коментар
trifonoff
trifonoff

Смесените бойни изкуства се превърнаха в комерсиален спорт през последните две десетилетия. Те поднасят на феновете свободен стил на борба, лишен от ограничения и строги правила. Съществуват две мащабни ММА организации – американската UFC и японската Pride, които предлагат нонстоп екшън за зрителите. Това предразполага към солидно количество залози на ММА, но как да изберем най-правилното решение и каква е стойността на коефициентите, разискваме обстойно в следното ръководство.

 

MMA правила

Макар често да се сравнява с бокса, ММА предлага независима борба, която не е обвързана със сурови правила. Допускат се ритници, колене, лакти, граплинг (борба на пода), здрави удари, което прави мачовете изключително зрелищни и непредвидими.

Най-често двубоите са с продължителност от по 3 рунда, но сблъсъците за титла и тези с по-голям зрителски интерес продължават до пет. Всеки рунд протича точно 5 минути, като се отделя по една минута за почивка между тях.

Тъй като стилът е по-свободен, необходимо е по-голямо пространство, където да протече битката. Затова смесените бойни изкуства се провеждат в клетка, наречена още октагон, която има диаметър 30 фута и височина 6 фута.

По подобие на останалите бойни спортове, и тук се наблюдава разделение на състезателите по пол и тегло. Мъжките дивизии отчитат по-голяма гледаемост, но напоследък и женският ММА се превърна в атракция за феновете. Относно делението по килограми, най-ниският клас е до 52,2 кг, докато тежката категория е в границите от 93 до 120 кг. При любителския ММА съществува и супер тежка категория за бойци с по-голямо тегло.

 

Залози на ММА – видове пазари и коефициенти

Увеличава се броят на онлайн букмейкърите, адаптиращи залози на бойни спортове в платформите си. Може да залагате на мачовете в UFC или Bellator, които доставят зрелище веднъж на няколко седмици. При двубоите за титла се забелязва повишаване на маркетите за игра, а по-обикновените събития, чийто изход не гарантира мащабни облаги за победителя, са придружени единствено от залози за победител.

Победител/ Money Line – залог, отнасящ се до победителя в съответния сблъсък. Забележете обаче, че в повечето мачове има изявен фаворит, което гарантира по-ниски коефициенти към селекцията. Вид на победата – приемат се залози за метод на победата – дали ще бъде с технически нокаут, нокаут, дисквалификация или по точки. Изиграни рундове (под/над) – по подобие на футболните залози за общо голове, бива разработен пазар, изискващ предвиждане кога ще е евентуалният изход на срещата. В кой рунд ще завърши мача – допуска се прогнозиране на рунда, в който един от състезателите ще достигне до технически нокаут или нокаут.

Колко важен е стилът на борба

Наименованието на спорта дава ясни индикации за това какво трябва да се очаква. Смесените бойни изкуства са микс от различни стилове борба, затова е необходимо да се изследва стратегията и подхода на замесените участници. Това ще ви насочи към правилно прогнозиране и печелившо залагане на ММА. Част от теченията, които оказват ефект върху спорта, са:

Джудо; Бокс; Борба; Карате; Бразилско джиу-джицу; Капоейра; Кикбокс; Муай-тай.

Например за борците е важно битката да се води продължително време на земята, докато боксьорите търсят бърз нокаут с тежък удар. Колкото по-запознати сте със стила на бойците, толкова по-лесно ще изградите адекватна преценка за вероятния развой на събитието.

 

За какво друго трябва да се внимава

Разучаването на стиловете е малка част от изграждането на прогноза за предстоящ ММА сблъсък. Желателно е да вникнете по-надълбоко в идното съперничество и да отправите поглед към още няколко детайла, касаещи евентуалната му развръзка.

Първо, запознайте се с новините преди двубоя и ако имате възможност, наблюдавайте официалната тренировка и спаринг сесиите на бойците. Информирайте се за ключови фактори – моментно състояние, предишни проблеми с контузии и текущо телосложение. Възможно е състезател да понижи теглото си за официалния кантар, но в периода до началото на мача да възвърне стандартните си килограми, за да получи предимство срещу по-слаб опонент.

От съществено значение е статистиката на бойците, която подсказва за формата и най-проблемните звена в битките. Наскоро ви предложихме прогноза за мача Макгрегър – Сероне, чийто акцент бе върху формата на Каубоя. Американецът изпита сериозни проблеми срещу предишни опоненти, изповядващи стила на ирландеца, което продължи и в самия мач. Конър стигна до бърз успех в рамките на 40 секунди, което не бе никак изненадващо.

 

Наясно сме, че детайлният преглед е невъзможен, тъй като отнема от свободното ви време. Ако залагате с по-скромни суми, спестете усилия и се доверете на висококвалифицирано мнение за срещата. В интернет пространството витаят стотици сайтове за прогнози на ММА, които ще ви предложат експертен анализ и обосновано предвиждане.