Wizz Air стартира два нови маршрута от София :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
176
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air стартира два нови маршрута от София. От лятото на тази година превозвачът ще лети до „Билунд“, Дания и „Лондон Гетуик“, Великобритания.

Полетите до датския град започват от 3 юни 2020 г. и ще са два пъти седмично, в сряда и неделя. Билетите до „Билунд вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на цени от 47.99 лв., съобщават от компанията.

Другият нов маршрут от София, който компанията пуска днес е до „Лондон Гетуик“, което е най-натовареното местно летище след „Хийтроу“. Полетите до там ще започнат от 1 юни 2020 г., като най-ниската цена за билет към момента е 66.99 лв. Маршрутът ще се изпълнява всеки ден. Компанията лети от София и до летище „Лутън“.

„Супер щастливи сме, че започваме толкова силно годината на българския пазар. Все още е януари, а вече добавихме 3 нови маршрута към нашата постоянно разрастваща се софийска мрежа. С присъединяването на Билунд и Лондон Гетуик, днес вече предлагаме на нашите български клиенти богат избор от 51 маршрута или с други думи 51 чудесни възможности да открият красотите на Европа и отвъд“, коментира Андраш Радо, мениджър на корпоративните комуникации в Wizz Air.

От авиокомпанията предоставят и информация за новите си дестинации.

Пътуването до още едно летище в столицата на Обединеното кралство идва в пика на най-голямото европейско спортно събитие тази година: Европейското първенство по футбол 2020. Стадион „Уембли“ ще бъде домакин на общо 7 мача, включително полуфиналите и финала на турнира.

Независимо дали търсите изкуство или архитектура, вкусна храна или спортни събития, мода или развлечения, Лондон е дестинацията за вас, пишат от авиокомпанията. Трудно е да се каже кои са топ 10-е забележителности на града, тъй като има стотици, които си заслужава да се видят, но Бъкингамският дворец, Тауър Бридж, Биг Бен, Лондонското око, Британският музей, Лондонският театър, Мадам Тюсо, Стадион „Уембли“ са само част от най-популярните.

Билунд, от друга страна, е прекрасен град в южна Дания, който се е развил и просперира покрай компанията за играчки Lego, основана там през 1932 г. Ето защо, градът е известен като родината на Lego и се е утвърдил като популярна дестинация за семейна ваканция. Пътуването до Билунд е като пътешествие в творческия и пълен с чудеса свят на играчките. От огромния увеселителен парк LEGOLAND, който разполага дори със собствен зоопарк Lego и хотел Lego, до самата фабрика за играчки LEGO и зашеметяващия воден и увеселителен парк Lalandia, този малък датски град има какво да предложи на пътешествениците от цял свят, които още пазят детското в себе си.

След присъединяването на Лондон Гетуик и Билунд към софийската мрежа на Wizz Air, авиокомпанията вече предлага общо 51 маршрута от трите български летища – София, Варна и Бургас. Wizz Air вече има 9 самолета, базирани в България – 7 в София и 2 на летище Варна, и разполага с местен екипаж от над 300 души.