Двама души са ранени при терористичната атака в Лондон. Нападателят е застрелян

1
222
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Двама души са ранени при терористичен акт в Южен Лондон. Това съобщиха от полицията в Лондон, предаде АФП. Състоянието на пострадалите не се уточнява към момента.

Нападателят беше застрелян от полицията в Лондон. Властите в британската столица разглеждат случая като терористичен акт.

„До момента има данни за двама пострадали“, съобщиха от лондонската полицейска служба. „Очакваме повече информация за тяхното състояние“, допълват властите.

Габриел Виго, 24-годишен служител по сигурността, който работи в Хийтроу, но живее в района на нападението, съобщава пред CNN, че е чул няколко изстрела. От прозореца на апартамента си видял три тела на земята. „Улицата също много бързо беше затворена. До тялото на единия мъж имаше нещо, което приличаше на устройство, прикачено към него“, каза той пред CNN. „То квадратно и изглеждаше сякаш е прикрепено към дрехите му.“

Друг очевидец, 19-годишен студент от Стретъм, съобщи, че е видял, че мъжът има мачете и устройство, прикрепено към дрехите му. По думите му е видял как мъжът е бил преследван от цивилни полицаи. Спешната помощ в Лондон съобщи, че линейка е била изпратена на място малко преи 14.00 ч.

„Ние работим в тясно сътрудничество с другите спешни служби, като спешна помощ е оказана на редица пациенти на място“, заяви говорител на службата пред CNN.

Кметът на Лондон Садик Хан заяви, че е информиран за ситуацията и поддържа връзка с полицията. „Терористите се стремят да ни разделят, и да унищожат начина ни на живот – тук, в Лондон, но ние няма да им позволим“, написа Хан в профила си в twitter.

Премиерът Борис Джонсън благодари на спешните служби за бързата реакция. „Моите мисли са с ранените“, написа Джонсън в профила си в twitter.