ЗНАЧИТЕЛНИ СНЕГОВАЛЕЖИ И СНЕГОНАВЯВАНИЯ С ЖЪЛТ КОД ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА

1
149
Добави коментар

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ
Днес,около обяд температурите ще са между 2 и 7 градуса.В по-голямата част от страната валежите ще са от дъжд,а в планините от сняг,както и по високите полета на Западна България и в Предбалкана.По-значителни количества снеговалеж се очакват в Родопите.Това каза синоптикът от НИМХ Георги Цеков в ефира на сутрешния блок на БНТ 1.

В Северна България следобед валежите ще се активизират,като отначало те ще са от дъжд,но с нахлуването на още по-студен въздух ще преминават в сняг.В Североизточна България вятърът ще се ориентира от север и доста ще се усили и ще има по-значителни снеговалежи и снегонавявания.В цялата страна е обявен жълт код за силен вятър и значителни снеговалежи.

Това застудяване ще е значително краткотрайно.Утре,6 февруари,следобед валежите ще спират.В петък,7 февруари ще проникне малко по-топъл въздух и дневните температури малко ще се повишат.На отделни места все още ще има превалявания.

Събота,8 февруари ще навлезе нова порция студен въздух,но за кратко.В неделя,9 февруари и в началото на следващата седмица ще започне ново затопляне и повишение на температурите.Минималните температури сутрин ще останат ниски до минус 7-минус 8 градуса,а на места и до минус 10.

ВРЕМЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ:
https://vremetoprognoza.blogspot.com/2020/02/23-24.html