Призрачният град Ухан – видео, заснето с дрон, показва как изглежда града под карантина

1
157
Добави коментар
setlans
setlans

Жителите на град Ухан са под карантина вече втора седмица, а ново видео на ABC News разкрива колко призрачно изглежда града днес.

От 23 януари, когато китайското правителство издаде заповед за поставяне на град Ухан под карантина, като част от усилията за овладяване на огнището на коронавируса, всички форми на обществен транспорт, влакове и летища бяха спрени. Това е най-голямата карантина в човешката история.

Според официалната версия, вирусът, наречен 2019-nCov, вероятно произлиза от пазара за морски дарове в Ухан. Според информацията, която ни предоставя Националната здравна комисия, заразените с коронавирус са над 24 хиляди, а смъртните случай са почти 500.

Властите забраниха всякакъв вид транспорт на 26 януари, включително и всички частни автомобили в центъра на Ухан. Единствените превозни средства, които имат разрешение за движение са тези, които превозват храни и консумативи.

Карантината, съчетана със страха от бързото разпространение на вируса, превърна Ухан – град с 11 милиона жители, в град-призрак.

Във видеото на ABC News, което е заснето с дрон, се виждат празните улици на огромния град, като само на места се виждат автомобили, които транспортират стоки. Всички паркове и заведения са празни.

Близо 60 милиона души са под карантина

Скоро след като властите обявиха карантината в Ухан, официалните лица блокираха още 15 града, като общият брой на засегнатите граждани е близо 60 млн. души.

Забраната за движение съвпадна с посрещането на Лунната нова година – най-голямата годишна миграция на хора в света.

Жителите на Ухан почти не напускат домовете си, като единствената причина да излизат е, за да се запасят с храна и маски. Както споменахме наскоро, училищата също са затворени, а децата взимат уроците си онлайн.

Китайските власти помолиха фермерите да предоставят повече от своята продукция, като им осигуриха и специални пътища, по които да минават, за да доставят стоката си. Освен това, правителството заплаши, че ще има сурови наказания за магазините, които си позволят да вдигнат цените на търсените храни и маски.

За броени дни беше изградена и нова болница с 1000 легла, тъй като болниците в града отдавна се напълниха, а случаите се увеличат с всеки изминал ден.

Всички стадиони в Ухан са превърнати в импровизирани болници.

Все още не се знае кога ще приключи карантината в Ухан и останалите блокирани градове.

Последвайте ни в социалните ни мрежи Фейсбук , Туитър и Инстаграм.

Сетланс