Френски цигански суинг с Para Hot Jazz в Студио 5

3
232
Добави коментар
musicien
musicien

 

◊ ПОКАНА

За първи път през новата година в Studio 5 ще стане горещо! Френският цигански суинг ще превземе сцената на Студио 5 и ще ни пренесе във времето на Hot Club de France и огнената музика на Джанго Рейнхард и Стефан Грапели. Ритъмът на суинга ще раздвижи в такт телата, а ако танцът е в кръвта ви – удобните обувки са задължителни!

Ако френската култура Ви вълнува – не пропускайте да отбележите това събитие в календара си и във втората неделя на февруари (9-и) да се потопите в музикалната атмосфера на Франция, пресъздадена от Влади Михайлов (виола), Димитър Благоев (китара), Борислав Илиев (китара) и Димитър Карамфилов (контрабас)!

Харесайте и страниците на организатора и музикантите – Partymusic.bg и Para Hot Jazz – за да научите повече за тях и културата, която представляват!

Para Hot Jazz е квартет, изпълняващ френски джипси суинг. Виола, китара, тамбура и контрабас пресъздават джазовата сцена на Европа от първата половина на ХХ в. Танцувална музика, вдъхновена от бащите на този стил – Джанго Рейнхард и Стефан Грапели.

Стилът jazz manouche, swing manouche, gypsy jazz или в свободен превод френски цигански джаз е музика, възникнала във Франция през 30-те години на миналия век. Вдъхновена от емоцията на Джанго Рейнхард и финеса на Стефан Грапели, тя има милиони почитатели до днес.

Билети и резервации:

Местата са ограничени – направете резервация на тел: 0887 934 335 (след 14 ч.), a ако желаете винаги да знаете какво се случва на сцената на Studio 5 следете програмата на клуба на www.clubstudio5.com или станете наши приятели във Facebook: Studio 5 * music club, защото музиката и изкуството имат значение.

Билети се продават и в мрежата на Bilet.bg.

ВНИМАНИЕ! Закупеният билет не Ви осигурява седящо място! Резервацията след закупен билет е напълно задължителна!

Неделя, 9 февруари Вратите са отворени от 18.30 часа Начало на живата музика – 19 часа. Вход: 15 лв.

Преди да закупите билет, резервирайте седящи места на тел. 0887 934 335 (от вторник до неделя след 14:00 ч.)

24.01.2020 г. 15:54