Защо е вредно използването на хербицида Раундъп (Roundup)?

3
327
Добави коментар
vihrogon
vihrogon

Може би ще е трудничко да повярвате, какво се крие зад пестицида Раундъп (Roundup), но при положение, че не работите в сферата на селското стопанство или пък не сте градинар, може и наистина да не сте запознати за  опасностите от употребата му. 

Раундъп е хербицид от групата на пестицидите, чиято активна съставка е глифозат (среща се и като глифосат), и се използва за растителна защита – предимно за премахване на плевелите. Освен това благодарение на него всички генно модифицирани организми (ГМО) процъфтяват и завземат с пълна сила все повече площи по цял свят.

Коя американска корпорация стои за производството на Раундъп (Roundup)?

Самият глифозат като субстанция е лично изобретение на Джон Франц, работещ за концерна Монсанто. Иначе казано, хербицидът глифозат и пестицидът Раундъп са патент на Монсанто. А сещате ли се коя е фирмата Монсанто? Ако не се сещате вижте от сайта ни повече информация за Монсанто и ГМО, а също за пъкления им план, който е тайна за мнозина, но малко по малко се разбират подробности за него и разумните хора преценяват какво да консумират…