Мъжки часовници – на коя ръка се носят

4
212
Добави коментар
georg4610
georg4610

Преди няколко десетилетия часовникът е бил използван главно за това човек да проверява колко е часът. В днешни дни всички разполагаме със собствени мобилни телефони, на които проследяваме времето. Въпреки това, този аксесоар не е излязъл от мода и все толкова силно бива предпочитан от представителите и на двата пола като допълнение към облеклото. Той играе ролята на бижу, което се вписва съвършено добре към визията на човек.

Днес на пазара се предлагат стотици модели мъжки часовници онлайн от най-различните марки, сред които можем да осъществим избор. Те се отличават един от друг, спрямо размер, марка, циферблат, цвят и какво ли не още. Съществуват обаче различни мнения на коя ръка трябва да носим едно подобно бижу. В тази статия имаме за цел да ви разкажем малко повече, относно това кой и как носи своя часовник и какви са масовите разбирания, по отношение на този въпрос.

Какво трябва да знаем за първите ръчни часовници

Първият ръчен часовник се появява преди много години. През първите години, в които е можело да бъде открит на пазара, към него засилен интерес са проявявали обикновено мъжете.

Малко по-късно се превръща в част от аксесоарите и за дамите. Тогава часовникът е бил предназначен за джоб. Можело е със специална щипка а се закача за дрехата, но в повечето случаи хората са предпочитали да го поставят в джоба на сакото или панталона си. Посредством верижка, те са успявали лесно да се доберат до него и да следят времето.

Що се отнася до първия ръчен часовник тип гривна, той достига до нас през 1868 година. Неписано правило е било а се носи на лявата ръка, поради простата причина, че по-голямата част от хората са десничари и голяма част от дейностите биват осъществявани с помощта на дясната ръка.

Ако аксесоарът бъде поставен върху нея, то твърде възможно е да затруднява дейностите и човек да изпитва известен дискомфорт.

Причини, поради които хората носят часовниците си на лявата ръка

Както споменахме и малко по-горе в текста, общоприето е било аксесоарът а се поставя на лявата ръка. Причините за това са редица и ние смятаме да ви посочим най-логичните, според нашите разбирания.

Когато ви се налага да затягате или регулирате каишката, то обикновено си служите с дясната ръка. Ако часовникът бъде поставен върху нея, навярно ще се сблъскате с известна трудност. Разбира се, това съвсем не значи, че няма как да се справите и с лявата ръка, но ще ви отнеме повече време.

Друга причина, заради която и в днешно време хората предпочитат лявата ръка е това, че някой от моделите са проектирани със смарт технологии. За да управлявате своя аксесоар, то със сигурност ще се нуждаете от доминиращата си ръка, която в повечето случаи отново е дясната.

Не са малко обаче и онези, които предпочитат да носят часовника върху дясната китка, считайки че по този начин се открояват от мнозинството. Това разбиране е характерно предимно за хората на изкуството, като писатели, певци, актьори и прочие.

Нашето мнение е, че няма особено значение на коя ръка ще поставите своето бижу. Много по-ценно е това от къде ще го закупите. Предлагаме ви да посетите онлайн магазин за маркови часовници Timer.bg, където ще попаднете на нечувано богато разнообразие от всякакви модели, достигащи до вас на топ цени.

[Total: 0    Average: 0/5]