„Царете“ с добър старт през 2020-а – SportVox

1
120
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Царско село се наложи с минималното 1-0 над Витоша Бистрица в първия двубой от 21-ия кръг на Първа лига. Това бе и дебютна среща в българския елит за 2020-а година.

Гостите започнаха по-активно мача и в шестата минута Лъчезар Котев имаше нелош шанс за гол, но стреля доста неточно от 12-13 метра. Домакините отговориха с удар на Андерсон Кордейро, който също не улучи рамките на вратата.

В 16-ата минута Един Бахтич нанесе опасен шут, но Християн Василев изби в корнер. В 38-ата Ивайло Марков центрира отлично от лявото крило, а Дилан Бахамбула засече топката с глава, но Василев отново показа класа и спаси.

В самото начало на второто полувреме Лудсинио Маренго блесна със страхотен изстрел. Новото попълнение на Царско Село отправи красив удар от около 22-23 метра, но кълбото срещна напречната греда.

В 59-ата минута Витоша имаше златен шанс да поведе, след като при продължителна атака топката се озова в Станислав Маламов вляво. Халфът стреля по земя, но Джони Пласид изби с крак.

Секунди по-късно Бахамбула се отличи със самостоятелен рейд и се озова в отлична позиция, но ударът му не бе проблем за вратаря Василев.

В 70-ата минута Бахамбула центрира от фаул в наказателното поле и току-що появилият се на терена Антонио Георгиев отбеляза с глава с удар от малък ъгъл.

В последните секунди на мача Даскалов направи детинска грешка, подарявайки топката на Котев, но халфът на гостите не успя да преодолее Пласид.

След успеха „царете“ имат 19 точки и се изкачиха на десето място, докато „тигрите“ са твърдо на дъното с пет.