Ако не си доволен от живота си отговорността да го промениш е твоя

3
227
Добави коментар
metalbeast
metalbeast

Много пъти ни се случва да зацикляме в ежедневието си толкова, че мислим, че няма как да се измъкнем. Приемаме и свикваме с нещата, които мислим, че са правилни и сигурни. Страхуваме се от промяната, защото ни е страх да крачим уверено по пътя на неизвестното. 

Затова и оставаме. Толкова сме изплашени от идеята да загърбим всичко и да започнем на чисто, за което сме готови да жертваме нашето щастие, за сметка на познатото и сигурното. Затова оставаме, когато трябва да направим крачката. 

Ако не си щастлив с живота, който живееш, Направи крачката. Ти не си дърво, че да стоиш на едно място.

Ако не си щастлив с работата, която работиш – напусни. Ако работата те изцежда умствено, физически или емоционално, или пък ако имаш чувството, че няма накъде да се развиваш и да научаваш нови неща – тогава напусни и си намери нова, с която ще се чувстваш добре. Не си толкова стар, че да не можеш да го направиш. Твоето щастие е много по-важно от това да оставаш в положение, в което се чувстваш нещастен, само заради това, че мислиш за месечните сметки, които имаш да плащаш.

Ако не си щастлив в средата, от която си заобиколен – напусни. Ако имаш чувството, че приятелите ти и обкръжението ти ти влияят отрицателно, изчерпват ти енергията, създават ти напрежение – напусни. Отговорността да го направиш е твоя и да предпазиш себе си по този начин. Продължи напред и се обграждай от хора, с които си пасваш и ти въздействат положително. 

Ако не си щастлив от връзката – сложи й край. Партньорът ти не е последният човек на планетата, с когото можеш да имаш любовна връзка. Връзката е много повече от вечери заедно, романтични съобщения, целувки и прегръдки. Истинската връзка е тази, която те променя отвътре и ти помага да постигнеш най-добрата версия на себе си. Ако партньорът ти те кара да си тъжен и внася токсичност в живота ти, тогава е време да продължиш напред и да сложиш край на връзката за добро. 

Ако не си щастлив да живееш в този град – премести се. Да, познатото и комфорта са хубаво нещо, но понякога е възможно да не се чувстваме добре и да се налага да променим нещо. Ако не искаш да се преместиш в друг град, то тогава трябва да си помислиш добре и да обмислиш поемане на риск. Всички хубави неща в живота се случват извън зоната на комфорт. Осмели се да отидеш в друг град и да започнеш със свежи сили всичко. Това е така, защото истинският дом е там, където се чувстваш щастлив. 

Накрая, ако не си щастлив с това как виждаш живота си, промени своята гледна точка. Спри да се стресираш от неща, които не можеш да промениш. Можеш да промениш само себе си и това как гледаш на нещата. Животът е красив ако гледаш на него като такъв. 

Твоето щастие е това, което има значение най-много. Ако не си щастлив, направи промяната днес! Предприеми първата стъпка и ш*баната крачка!