Левски и ЦСКА с ново равенство – SportVox

1
168
Добави коментар
sheri
sheri

Отборите на Левски и ЦСКА завършиха наравно 0-0 в супердербито на 21-ия кръг на Първа лига. По този начин и второто издание на „вечния сблъсък“ през този сезон не излъчи победител.

Само след пет минути игра Холмар Ейолфсон можеше да вкара с глава след изпълнение на корнер, но стреля над вратата. „Червените“ отговориха с шанс пред Евандро, но бразилецът не намери очертанията на вратата.

В седмата минута се стигна до неприятен сблъсък между Мартин Райнов и Евандро в наказателното поле на „сините“, което доведе до смяна на халфа на Левски. На терена се появи дебютантът Симеон Славчев.

В средата на първото полувреме нервите започнаха да взимат връх и реферът Георги Кабаков показа червен картон на помощник-треньора на ЦСКА Добри Митов.

Едва три минути преди почивката се стигна до 100-процентов шанс за гол за някой от двата отбора. Франко Мазурек изведе Паулиньо вляво, а бразилецът проби в пеналта, но шутът му мина над напречната греда.

В началото на втората част Евандро можеше да вкара много красив гол след диагонален изстрел, но топката нацели страничната греда на Миятович. Секунди по-късно Стефано Белтраме се озова сам срещу черногореца, но техничният му удар бе спасен от стража на Левски.

В 56-ата минута Хали Тиам шутира от дистанция, а Густаво Бусато не бе сигурен, но все пак изби в корнер. Десет по-късно Живко Миланов стреля от фаул, но вратарят на ЦСКА бе на мястото си.

В 75-ата минута „сините“ останаха с човек по-малко, след като Нуно Рейш получи втори жълт картон за грубо влизане в краката на Вив Соломон-Отабор.

След това равенство Левски остава втори в подреждането с 44 точки, докато ЦСКА е четвърти с 40.