Блогът на Апостол Апостолов :: ГОЛЯМАТА МИСТЕРИЯ

1
206
Добави коментар
tocco
tocco

                                                       ПЪТЕШЕСТВИЕ ВЪВ ВРЕМЕТО

 

 

Темата за пътуванията във времето напоследък стана много популярна? Тласък за това бяха последните открития на учени, които стигнаха до извода, че времето изобщо не е това, което си представяме и е напълно възможно миналото и бъдещето да съществуват едновременно.

 

Ще ви разкажа само за един случай… През 1994 г. полско списание публикува статия на журналиста А. Бърч. Датски рибари се сблъскали с много странен и мистериозен „улов“ в Северно море. По някое време водолаз изплувал на повърхността на водата близо до техния риболовен кораб. Спускайки спасителната лодка, рибарите скоро вдигнали мъж в допотопен водолазен костюм, какъвто можел да се види само в кинохроника от минали години. Рибарите дори заподозрели, че наблизо се снима филм.

 

Човекът, освободен от своя подводен костюм, се държал доста странно. Той развълнувано говорел нещо на английски и очевидно бил много изненадан от случилото се, сякаш подозирал рибарите в някаква измама.

 

На брега странният водолаз бил свален от кораба и тук с него се заели специалните служби. Както „героят“ на тази загадъчна история обяснил на силите за сигурност, той бил водолаз на име Ашли Ребернвил, който участвал в спасяването на потъналия кораб „Findhorn“. На 5 септември 1929 г. той отново слязъл под водата и когато излязъл на повърхността, не намерил нито своя крайцер, нито другарите си, а някакви рибари го извлекли от водата.

 

След изясняване на всички обстоятелства по случая, било установено, че през август 1929 г. (преди 65 години) корабът Findhorn действително потъва на това място на Северно море, а през септември същата година била организирана спасителна операция, която завършва с неуспех (корабът не бил открит). Провалът се състоял и в това, че по време на спасителните операции водолаз на име Ашли Ребернвил изчезнал – така и не могли да го открият…

 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.