Цветови архитектурни решения и въздействие

6
186
Добави коментар
m_staneva
m_staneva

    Доказано е, че цветовете влияят върху психологическото състояние на човека. Това не пропуска и сградите, независимо дали става въпрос за интериор или екстериор. Това остава средство, което влияее първосигнално върху сетивата ни. С навлизането на технологиите, цветовете вече притежават все повече и физични характеристики, като например начин на  поглъщане или отразяване на светлината в една сграда, като по този начин създава определен психологически ефект.

    Друг установен фактор е предпочитанието на светли тонове на фасадите на сградите, в райони с високи температури. Така светлите тонове отразяват слънчевата светлина и не позволяват нейното нагряване и обратното при по-тъмни тонове, слънчевите лъчи акумулират топлина. С новите технологии съществуват и цветни гами, които при нанасяне отразяват слънчевата енергия.

    Повече за цветови фасадни решения за сгради, както и повече информация за строителни услуги за Варна и област, може да видите като посетите  сайта и блога на строителна фирма МД-90 за Вас –  www.md90.biz

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…