Реалистичните хартиени птици на Диана Ерера

2
111
Добави коментар
setlans
setlans

Кой би повярвал, че това са хартиени птици? Колумбийската художничка Диана Ерера създава невероятно реалистични скулптури на птици, само с помощта на хартия и малко тел.

Талантливата художничка използва вродената си сръчност и дългогодишна практика, за да създава удивителни модели на различни птици. Нейните ръце са като супер прецизни инструменти, които създават реалистични модели на стотици видове птици – от обикновени врабчета, до тропически папгали.

Модел на рибарче

За да представи птиците такива, каквито са в природата, Ерера създава скулптурите си в реален размер. През последното десетилетие, тя е създала хартиени скулптури на стотици видове птици.

„Аз наистина трябва да „опозная“ птиците: събрала съм много снимки и съм изчела много книги“, казва Ерера пред списание Flow, описвайки художествения процес на работа.

Молукско какаду

„Винаги правя архив с различни изгледи, цветове и специфична информация за птиците. За да ги направя, първо избирам профил и ги рисувам – крилата, краката, лицето. Всичко това правя в Illustrator. Работата ми е наполовина дигитална, наполовина ръчна изработка. Отпечатвам всичко и го изрязвам, преди да го сглобя. Поне четири дни ми трябват, за да изработя една птица“.

Вижте още: Хиперреалистичните рисунки на Кохей Охмори

Колумбийската художничка споделя, че е започнала да се занимава с това, след като преди години се е завърнала към природата и е изпитала голямо желание да научи повече за животните, които я заобикалят. Тогава, тя се спира на птиците и започва да ги изучава. Тя започва да наблюдава местните птици в Богота, изследва ги онлайн и се среща с орнитолози, за да научи повече за тях.

Спиксов ара

Вдъхновена от всички тези нови знания, Диана започва да прави скулптури на птици от хартия , като досега е направила над 100. В колекцията ѝ има сини сойки, кардинали, фламинго, сини чапли, множество папагали и какво ли още не.

„Използвам само хартия и малко тел за краката“, казва художничката. „Аз самата ги рисувам и боядисвам хартията в точните цветове. Използвам обикновени материали и ги трансформирам в нещо, което има по-голяма стойност. С моята работа искам да покажа на хората, че с обикновени материали могат да се направят страхотни неща. Трябват ви само хартия, време и въображение“.

Синьо-жълт ара

Диана кара работата ѝ да изглежда доста проста, но това далеч не е така. Тя може да използва само хартия и малко тел, но вниманието, труда и въображението, които използва във всеки модел, са огромни. След като направи дигитална рисунка на птицата, Диана започва да извайва основната форма на птицата, естествено от хартия, върху която лепи внимателно изрязани хартиени пера, които боядисва невероятно прецизно, за да направи птицата да изглежда възможно най-реалистично.

Посетете официалният сайт на Диана Ерера и нейният Инстаграм профил, за да се порадвате на повече от нейното изкуство. Няма да съжалявате!

Последвайте ни в социалните ни мрежи  Фейсбук , Туитър и Инстаграм.

Сетланс Заглавна снимка: модел на Източен ливаден чучулигов трупиал, © Diana Beltran Herrera