4К телевизори: Ето какво трябва да знаем преди покупката

2
210
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Цифрите говорят сами за себе си – 4К телевизорите осигуряват четворно увеличение на броя на пикселите на екрана. А колкото са повече, толкова по-реалистична изглежда картината. Изображението на новите 4К телевизори показва детайли, които няма как да забележите във формат Full HD. Картината е по-ярка, по-наситена, по-реалистична и се отличава с дълбоки цветове.

При гледането на динамични сцени, тя е значително по стабилна.

Друго предимство на 4К телевизорите   е, че можете да гледате филми от близко разстояние, без по някакъв начин да си навредите на зрението. Например, гледането на съдържание на 60 „Full HD екран е препоръчително най-малко от 4 метра разстояние. Докато за Ultra HD монитор със същия диагонал, безопасното разстояние е намалено до 2 метра. Следователно, дори намирането на подходящото място за инсталиране на 4K телевизор в жилището е далеч по-лесна задача.

Също така не може да не отбележим и че не само качеството на картината претърпя промени, с навлизането на новата технология, но и звукът видимо се подобри. 

Кой 4К телевизор да изберете?

На първо място, това се определя най-вече от цената. Невъзможно е да се намери бюджетен продукт сред иновативните 4К телевизори. Но да изберем модел от среден ценови клас си е съвсем реалистично. Най-добре би било и изберете продукт на надежден, известен производител. Така дори и да платите по-висока цена, то тя ще бъде напълно оправдана, предвид качеството на изображението и функционалността на модела.

Оптималният диагонал на екрана, който дава възможност да се направи значителна разлика между Ultra HD и Full HD, е 55 „. Но също така и на по-малък монитор пак ще забележите разликата. Общо взето правилото е просто – колкото по-голям е диагоналът, толкова по-добре ще се насладите на предимствата на формата.

Свързване на 4К телевизор към компютъра

За да свържете 4К телевизора към компютър или друг външен източник, използвайте HDMI 2.0 кабел. HDMI 1.4 не е подходящ за този стандарт, защото минимализира предимствата на формата.

Когато избирате, вземете предвид , че съществуват много иновативни устройства, допълващи технологията Smart TV. Най-важното е да изберете платформа, която е подходяща за интерфейса и оттам – за функционалността.