Коронавируса взе над 2000 жертви, а заразените са над 75 000

1
134
Добави коментар
setlans
setlans

Коронавируса взе 2012 жертви, а над 75 000 са заразените, според официалните данни.

Здравните служители в Хубей, откъдето тръгна коронавируса, съобщиха за нови 132 смъртни случая във вторник, което е значително увеличение спрямо 93-те потвърдени в деня преди това.

Въпреки че смъртните случаи се увеличават и все повече хора се заразяват с вируса в Китай, а и на други места, над 15 000 души са се излекували, включително 8000 в Хубей.

Русия обяви забрана за влизане на китайци в страната за работа, туризъм или друго. Ограничението ще влезе в сила до края на тази седмица.

За да „смекчи глобалния недостиг“ на някои средства за борба с вируса, Световната здравна организация обяви, че около 12 000 кг защитна екипировка и оборудване ще бъдат изпратени до „приоритетни страни“.

Оборудването ще бъде изпратено до 21 държави, заяви генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус, като добави, че втора пратка ще бъде изпратена до други 106 държави.

Пътниците на круизния кораб „Diamond Princess“ в японското пристанище Йокохама започнаха да се евакуират, след като прекараха две седмици на борда под карантина. 542 души са заразените от общо 3700 на борда.

Корабът бе задържан на японското пристанище, след като стана ясно, че един пътник е бил диагностициран с вируса, след като е слязъл в Хонконг. Чартърни полети за прибиране на пътниците си са изпратили Съединените щати, Канада, Италия, Австралия и Хонконг.

В същото време в Иран се появиха първите два случая.

Заради коронавируса, въглеродните емисии в Китай са намалели

Въглеродните емисии в Китай са спаднали с най-малко 100 млн. метрични тона пред последните две седмици, показва проучване, публикувано от Центъра за изследвания на енергията и чистия въздух във Финландия.

Това са приблизително 6% от глобалните емисии през същия период на миналата година.

„Мерките за ограничаване на коронавируса доведоха до намаление на производството с 15 до 40% в ключови индустриални сектори“, се казва в доклада.

Случаите на коронавирус в Южна Корея са скочили с 2/3 за един ден

Южна Корея съобщава за 20 нови потвърдени случая на коронавируса, увеличавайки заболелите с близо 2/3.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията в Корея посочват в изявление, че са потвърдени 20 нови случая, като общият им брой се увеличава от 31 на 51.

Последвайте ни в социалните ни мрежи Фейсбук , Туитър и Инстаграм.

Сетланс / RT, Al Jazeera