Важно инфо за акцията на КАТ за газовите уредби!

2
215
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

В тази статия ще направим важно обръщение към всички относно информация в медиите по повод акцията на КАТ за проверка на газовите уредби.

Информацията е важна, защото ни е съобщено за неправомерно направени актове.

Молим ви да прочетете внимателно:

Газова система, монтирана след 2014-та година, когато и влиза наредба Н32, трябва да мине първоначална проверка в специализиран пункт.Срокът за първоначалната проверка е преди следващия Годишен Технически Преглед ( ГТП ). Пример: Ако сте закупули чисто нов автомобил и сте монтирали веднага газова уредна, то той трябва да мине през първоначална проверка до 3 години след датата на монтажа, тъй като тогава му е следващия ГТП.Ако сте със втора употреба автомобил, който трябва всяка година да преминава ГТП и например всеки ноември минавате ГТП, а сте монтирали АГУ февруари месец 2020, то вие имате срок да минете първоначална проверка през месец ноември 2020-та година.Автомобили с монтирани АГУ и вписани в удостоверението за преминат ГТП,преди излизането на наредба Н32 през септември 2014-та, НЕ подлежите на първоначална проверка. Освен това и НЯМАТЕ срок за смяна на талона!На автомобил с монтирана газова уредба или вписана в ГТП удостоверението, след 2014-та година, трябва да се смени талона в КАТ до 3 години след първоначалната проверка.Първоначалната проверка на газовата система представлява идентификация и установяването на съответствия по отношение на евростандарти и изисквания. При тази процедурата, при която официално се вписва в регисъра на Автомобилна регистрация чрез системата на Демакс всеки един автомобил, конвертиран на газ. Проверката се извършва от двама специалсти –инженери, оторизирани за тази дейност.КАТ НЯМАТ правомощия и техническа компетентност за да извършват или установяват нередности по това отношение!

Важни бележки:

Терминът ПАСПОРТ на Автомобилна Газова Уредба не съществува от 2014 година. Има протокол за монтаж по образец, издаван от сервиза, извършил монтажа. КАТ само регистрират събитие , като го вписват в талона . За тях е необходимо единствено копие от документа за първоначална проверка. (За автомобилите преди 2014 – удостоверение от ГТП с вписани данни за АГУ)

Статията е пренаписан текст от Газсервиз.нет ЕООД от главен източник публикуван от – Инж. Георги Илиев, управител „ BRC Bulgaria”

Газ сервиз София – Сервиз за газови уредби, монтаж и продажба на нови газови инжекциони, обикновени газови уредби ( АГУ ), настройка, диагностика и поддръжка за гр. София.За контакти: 0897 25 27 27 / гр. София, кв. Горубляне, ул. Павел Красов №24 / [email protected] – газови уредби софия