Плоскоземецът Майк Хюз загина по време на изстрелване със самоделната си ракета

1
168
Добави коментар
redbul80
redbul80

На този кадър от публикуваното в интернет видео се вижда как парашутът се откача от ракетата на Майк Хюз. Photo credits : Spade TV

23 февруари 2020 г. 10:00 ч.

Светослав Александров. Американецът Майк Хюз, който построи самоделна ракета, за да излети в космоса и да докаже, че Земята не е плоска, загина по време на вчерашното му изстрелване. 

„Ние отправяме нашите мисли и молитви към семейството и приятелите на Майк Хюз в този труден момент. Неговата мечта беше да излети, а каналът Science Channel бе там, за да документира пътешествието му“, се съобщава в становище на Science Channel.

Съгласно информацията, публикувана от Discovery Channel, излитането на Хюз е трябвало да бъде включено в нов документален филм на име „Самоделни астронавти“, разказващ за ентусиасти, които сами строят ракети, за да се изстрелят в космоса.

Майк Хюз вече е летял преди със самоделна ракета, при това успешно – това се случи през март 2018-та година. В рамките на тогавашния му полет ракетата достигна до височина около 572 метра, а плоскоземецът се отърва само с дребни наранявания. 

Вчерашното изстрелване обаче е било злополучно – на разпространеното видео в интернет се вижда как скоро след излитането парашутът на Хюз се е откъснал, което довело до фаталния завършек. 

Запис от злополучния полет: тук (Youtube връзка)

https://www.space-bg.org/

https://www.cosmos.1.bg/