Кубрат Пулев: Не съм депортиран. В САЩ съм :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
239
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Кубрат Пулев отрече да е бил депортиран от САЩ. В телефонен разговор той заяви пред bTV, че няма истини в появилата се информация, че не е бил допуснат да влезе на американска територия.

Преди часове известният журналист Майк Копинджър написа в „Туитър“, че Кобрата е имал проблеми с визата и не му е било позволено да излети от Чикаго към Лас Вегас, за да изгледа на живо победата на Тайсън Фюри над Дионтей Уайлдър за титлата в тежката категория на Световния боксов съвет (WBC).

„Имаше някакъв лек проблем с визата, но всичко се оправи, всичко е ОК. За момента нямам проблем. Не съм депортиран. В САЩ съм. Нямам никакви проблеми“, категоричен е Пулев.

Българинът е задължителен претендент за титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), която в момента е притежание на Антъни Джошуа.

След победата на Фюри в Лас Вегас, мениджърът на Ей Джей – Еди Хърн, изрази готовност да организира мач между двамата британци за обединение на титлите още през лятото на 2020 г. Очакваше се тогава (през юни) Джошуа да се изправи срещу Кубрат в задължителната си защита на пояса.

Пред bTV Пулев заяви, че все още няма официален договор за такъв мач.

„Видяхте какво става в мача на Фюри. Еди Хърн, така, както очаквахме, иска да избягат от мач с мен и иска да играят с Фюри. И това ще стане ясно“, заяви Пулев.

„Ние очаквахме, че той тупка топката, за да може да дойде този мач и да избяга от мач с мен. Страх ги е да излязат извън Англия и да се бият с мен. Когато казах, че и в Англия ще се бия, пак ги е страх, пак не искат. Те увъртат. Все още нямаме подписан договор. Дават един гаден договор. Само и само да тупкат топката. И сега веднага както стана, почна веднага Хърн да говори за лятото между Джошуа и Фюри. Което означава, че бяга от мач с мен. Аз съм задължителен претендент. В момента дори вървят преговорите“, добави още Пулев.

Ако двете страни не се разберат за условията, от IBF ще назначат дата за таен търг с наддаване. При това положение, който от двата лагера излезе с по-добра оферта, той ще бъде обявен за организатор на събитието. От федерацията ще разделят и печалбата между двамата, като 65% от нея ще отидат за британеца, а 35% от приходите – за Пулев.

Ако Джошуа откаже да се боксира с българина, то той трябва да го оваканти и тогава срещу Кубрат ще се качи следващият в ранглистата на федерацията.