Светът пламна: Горят живи жертви на коронавируса в Ухан? ВИДЕО и ФОТО

1
124
Добави коментар
slavchev
slavchev

Десетки съобщения за ужасяваща практика, наредена от местните комунистически лидери на китайската власт, за горене на все още живи жертви на коронавируса, възпламениха света, научи presa24.

От вчера в социалните мрежи циркулират и видеоклипове от частни канали в Ухан, в които местни твърдят, че с очите си са виждали как в многомилионния град в чували се изнасят все още мърдащи хора, за да се отведат в крематориумите.

Ухан е напълно блокиран и изолиран от 23 януари, като на жителите му без симптоми на вируса се издават веднъж в седмицата сертификати за право да излизат навън и да си купуват хранителни продукти. Жертвите по официални данни там са хиляди, но според различни съобщения, може да се окажат и стотици хиляди.

Ухан, 25 февруари, 2020 г.

Малкото останали западняци публикуват в своите Ютюб канали как се справят с изолацията, но мнозина отправиха и апели за дарения на храни и санитарни материали, които в града отдавна не достигат. Тази сутрин се появиха и новини, непотвърдени от китайското правителство, че цял старчески дом в Ухан е бил заразен с Ковид-19 и обитателите му са били оставени да умрат в адски мъки.

Откъде тръгна разпространението на информацията за горенето на живи хора в Ухан?

На 24 февруари дисидентският уебсайт „Youth Production“ е качило видео с кадрите на жена на около 60-годишна възраст, която разказва травмиращата история как е видяла изнасянето на все още дишащи хора в трупни торби, докато е била в болницата. „На 28 януари приеха мъж на около 70 г. и го настаниха в съседната стая до моята. До следобед той много се влоши и имаше сериозни затруднения в дишането. „Мъжът още дишаше, когато му запушиха устата и носа, а след това оковаха ръцете и краката му. И го изнесоха в торбите после“, разказва тя. Според нейните показания, болният е бил „завързан“ с общо 4 пласта найлон. При престоя си в болницата допълва, че е станала свидетел на няколко такива случая. „Отнасяха се с тях като с мъртви кучета.

Междувременно се появиха и шокиращи твърдения на служителка от крематориум в Ухан, според която в него се работи денонощно. Общо на територията на града работят 8 погребални агенции. Всяка от тях гори по над 200 трупа на ден, което било около 4-5 пъти повече от обичайното. Това означава, че на ден в Ухан във вечен прах се превръщат 1600 души. На седмица това означава над 11 хиляди души. Официалната статистика за целия брой починали в Китай до момента от коронавируса е 2715 души.

Междувременно двама от китайските репортери, които отказваха да препредават съобщенията на властите за развитието на коронавируса, а правиха собствени разследвания и репортажи в Ухан, са изчезнали безследно. Близките им нямат контакт с тях от дни. Единият вече бе получил предупредителни съобщения от властите „да не си играе с огъня“, твърдят негови приятели в съседни провинции, които все още не са откъснати от света заради епидемията.

 

loading…