За какво да внимаваме при избора на счетоводни услуги

1
238
Добави коментар
georg4610
georg4610

Няколко са основните неща, за които трябва да се внимава, когато ви предстои да изберете счетоводител, на който да поверите една наистина отговорна задача.

Все пак това е човекът, който ще представя фирмата ви пред държавата и несъмнено трябва да има достатъчно опит и познания в сферата на качествените счетоводни услуги.

В противен случай рискувате твърде много, а такива експерименти не бива да се правят особено, ако сте вложили не малко парични средства и имате огромни очаквания за това, което предстои да се случи с бизнеса ви от тук нататък.

За ваше щастие съществуват няколко неписани правила при избора на счетоводна къща и точно тук в тази статия ние ще ви ги разкрием.

Вярваме, че тези златни правила, наложили се с годините, ще съумеят да избистрят погледа ви и ще помогнат за това да направите възможно най-правилния избор за вашия процъфтяващ бизнес.

Златни правила при избора на счетоводни услуги

Първото и най-важно нещо е да четете внимателно, а не през редовете. Това се прави с цел да се избегне в попадането в капана на дребния шрифт.

Измамните счетоводни къщи днес не са никак малко и затова човек много трябва да внимава пред да се довери на която и да е от тях.

Подробният прочит съвсем не е достатъчен, за да сте сигурни, че хората срещу вас са също толкова коректни, колкото възнамерявате да бъдете и вие с тях.

Съветваме предварително да се информирате за това какви са основните задължения, с които трябва да се заемат счетоводителите.

Винаги разпитвайте подробно за това кои услуги са платени и кои не, за да не попадате в ситуация, в която да се чувствате неприятно изненадани.

В не малко от случаите човек разбира, че му предстои да заплати една никак не малка сума за услуга, която всъщност си е мислил до този момент, че е била включена в пакета „пълно счетоводно обслужване“.

Важно е още да се поинтересувате за работното време на бъдещия си счетоводител, тъй като има и такива, които отказват да съдействат извън работно време или пък други, които го правят, но в замяна на това следва да им се доплати.

Все пак всичко опира до едни допълнителни средства, които може и да не сте в състояние да осигурите, така че питайте за всичко, което е важно за вас.

За да сте сигурни, че сте попаднали на правилната счетоводна къща, ние ви предлагаме да се доверявате на такива, които са се доказали с годините и притежават наистина богат опит, каквато е счетоводна къща Contract.bg.