Излезе първата българска книга, описваща изцяло процеса по създаване на видео продукция

1
141
Добави коментар
teenews.eu
teenews.eu

На 26.03.2020 година ще бъде официално представена пред широката публика първата българска книга, разкриваща целия процес по създаване на една видео продукция. Носеща името „Първи дубъл” тя е насочена към всеки, който има интерес от филмово изкуство, заснемане на видео реклами, клипове и документални филми. Събитието ще се проведе в София, PhotoSynthesis (бул. Васил Левски 57) от 19:00 часа. Ето повече информация за самото събитие: https://www.facebook.com/events/2363030810655398

Автор на книгата е продуцентът и режисьор Любомир Дуцолов – Luba6ky. Той прави първите си стъпки в света на видео и кино продукциите още в гимназията. Впоследствие става режисьор и продуцент на две от най-големите технологични онлайн медии в България. Там снима видео ревюта за продуктите на световни брандове като Apple, Samsung, Sony, LG, HTC, Toshiba, HUAWEI, Philips и други. В партньорство с повечето технологични представители в България, той реализира някои от най-атрактивните видео клипове за мобилни устройства в страната. С течение на времето медийният свят става тесен за амбициите му и през последните години Любашки е фокусиран основно в рекламния бизнес. Той прави реклами за различни компании като Gillette, AVON, Discovery, Visteon Bulgaria, Black Ram, A1, Lufthansa и други. Също така е лектор на различни събития в страната.

Книгата получи признанието на големите български режисьори Стефан Командарев, Илиян Джевелеков и Ники Илиев. С топли думи се включи и журналистът и водещ Драго Симеонов. В проекта се включиха и големи български актьори, специалисти и известни личности. В „Първи дубъл” читателите могат да намерят съветите на Елена Петрова, Орлин Павлов, Ивайло Захариев, Владислав Терзийски и Джулияна Гани.
Книгата проследява целия процес, по който минава всеки продуцент и режисьор. В нея читателите могат да намерят отговори на въпроси от рода на: как да направят първите си стъпки в бранша; как да измислят добри идеи и да пишат сценарии; как и защо се прави проучване; каква техника да изберат; как да създават красиви кадри; различни техники на монтаж и т.н. В края на книгата са поместени и 69 кратки съвета.

„Първи дубъл” е в продажба за 19.90 лв онлайн, както и в мрежата на Ciela, Хеликон, Booktrading, Orange, Photosynthesis, eMAG, Ozone, Нов Български Университет и др.