Основни съвети и насоки при почистването на мрамор

2
147
Добави коментар
georg4610
georg4610

Мраморът е една от най-предпочитаните подови настилки, заради това, че успява да внесе достатъчно лукс във всяко едно помещение. Разбира се, както всяка една настилка, така и мраморът е твърде вероятно да бъде съсипан по един или друг начин, било то чрез надраскване или пукнатини. Задължително правило е да полагате достатъчни грижи при поддръжката му, така че да се радвате колкото се може по-продължително време на хармонията и уюта в дома си.

В тази статия ще изложим пред вас няколко конкретни съвета, свързани с това какви грижи е нужно да полагаме при поддръжката на мрамора и почистването му у дома. Надяваме се да ви бъдем наистина полезни и в най-скоро време да се радвате на красив дом с изящно чист и поддържан под.

Как да възстановим един унищожен вече мрамор

Преди да се впуснем в разясняване на това как да поддържате подовата настилка от мрамор, то ще се фокусираме върху друго, съществено важно нещо, а именно как да се справите с неговото възстановяване. Ако забележите, че някъде има драскотини или пукнатини, то следва да подложите подовата настилка на  проникваща запечатка. Разбира се, преди това е редно да ги почистите, за да няма каквито й да било наслоявания или друга мръсотия, насъбрала се с времето.

Възможно е, ако вашата подова настилка, е прекалено стара, да се наложи да извършвате тази процедура няколко пъти в годината – веднъж или два пъти. В случай, че нямате почти никакви познания, то най-добре да се обърнете към специализирана в тази област фирма.

Що се отнася до самата поддръжка на мрамора, той подобно и на останалите подови, се нуждае от специални грижи, така че много скоро да възвърне блясъка си и да имате възможността да му се наслаждавате, стъпвайки върху него с удоволствие.

Ето и някой ясни правила и насоки при поддръжката на мрамора:

Почистете с прахосмукачка или друго средство

Важно е, преди да преминете към каквото и да било почистване, то да съберете всички частици с помощта на прахосмукачка или метла. В случай, че сте решил ида използвате метла, то съветваме ви да напръскате пода преди това с вода, така че насъбралия се прах да не се разнесе във въздуха. Ако случайно пропуснете да направите това, не е кой знае каква липса, но все пак се постарайте да следва нашите стъпки

Изберете подходящ препарат

След като почистите остатъците върху пода, то насочете вниманието си към избора на препарат, служещ за почистването на мрамор. На пазара се предлагат крайно разнообразни решения, сред които да избирате, така че оставяме всичко на вас. Ако нямате почти никакви познания, то можете спокойно да се допитате до продавач – консултант, който да ви насочи и напътства, така че изборът ви да бъде максимално правилен.

Онези от вас, които приемат поддръжката на мрамора за изключително трудоемка задача, то най-добре да се възползват от специализирана фирма, която да свърши всичко вместо тях. Разгледайте услугите в Pochistvane2000.com и сме напълно убедени, че няма да сгрешите. Надяваме се да сме ви били полезни и много скоро да разрешите казуса си.

За статията:

Заглавие:

Основни съвети и насоки при почистването на мрамор

Описание:

Как да възстановим един унищожен вече мрамор? Задължително правило е да полагате достатъчни грижи при поддръжката му…

Автор:

Добри Панов

Издател:

RozovaDolina.Net

Лого: