8 тайни съвета за щастлив живот

1
163
Добави коментар
jurnalbg
jurnalbg

Всяко човешко същество прави какво ли не по пътя към щастието. Само че накрая, когато направи равносметка на постигнатото и неговата реална стойност, осъзнава, че удовлетвореността (най-голямата) идва не от материалните успехи, нито от професионалната реализация или образоваността. Тайната е в малките неща, по-скоро в нашата способност да им се насладим и да ги оценим подобаващо, защото само когато събереш всички части, получаваш завършена картина.

Няколко съвета за щастлив живот:

Създавайте спомени всеки ден – не чакайте поредният ден просто да отмине, а направете така, че да оставите някакъв незабравим белег в съзнанието си. Наслаждавайте се на живота и грабете с пълни шепи от удоволствието да му се наслаждаваш.
Не се привързвайте към материалните неща – те нямат реална стойност и не могат да запълнят емоционалните липси в ничий живот. Станете човек с минимални нужди и ще видите колко по-доволни ще сте.
Бъдете безкрайно любопитни – изследвайте света около вас. Спрете се и наблюдавайте хората, случките и взаимоотношенията. Опитайте нови неща. Излезте от своята зона на комфорт и се опитайте да изпитате колкото се може повече усещания.
Помнете имената на хората – така ще ги накарате да се чувстват оценени, а това със сигурност след време ще се върне към вас като с бумеранг. Доброто провокира добро, така че нека му дадем повод да се появи, добавяйки му малко лично отношение.
Бъдете във форма – не, не е само заради начина, по който изглеждате, а за вас самите: за вашето самочувствие, здраве и удовлетвореност.
Научете се да се фокусирате върху настоящето – миналото не може да бъде променено, а бъдещето зависи от днес.
Усмихвайте се повече – животът е твърде кратък, за да потискаме естествените си пориви за усмивка. Ако пък по натура сте леко отегчени и не особено ведри, позволете си да бъдете щастливи.
Мислете положително – знайте, че мислите ни са като карма. Затова внимавайте какво привличате към себе си.