Мерки по света заради коронавируса :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
118
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Походът за климата, предвиден да се проведе в Париж утре, беше анулиран заради епидемията от коронавируса. За днес в Париж бяха предвидени също прояви на екоактивисти по призива на младежкото движение „Петъци за климата“, но те също бяха анулирани, предаде БТА.

В Ирландия здравните власти планират да оборудват допълнителни стационари за лечение на заразени с новия коронавирус в хотели, студентски общежития, а също и казарми.

В британската столица Лондон все повече рафтове на супермаркетите се изпразват, тъй като хората се втурнаха да купуват макаронени изделия, тоалетна хартия, брашно и замразени храни, след като британското правителство разпореди хората със симптоми на коронавируса да се самоизолират. Шефове на вериги от супермаркети призовават хората да не изпадат паника и казват, че имат необходимите стоки в наличност. Същевременно британското правителство трябваше да отговарят на въпроси защо не е взело по-строги мерки срещу епидемията от коронавируса подобно на много други страни. Премиерът Борис Джонсън защити подхода си, като каза, че правителството следва съветите на учените и ще направи правилното нещо, когато настъпи правилният момент.

В Армения заради заплахата от коронавируса депутатите в парламента минаха на режим на дистанционна работа.

Украинското правителство в излъчвано по телевизията заседание реши да забрани на хората, регистрирани като живущи в контролираните от проруските сепаратисти територии в източния район Донбас да влизат в контролираните от правителството украински райони заради заплахата от коронавируса. По-късно днес националният Съвет за сигурност и отбраната, председателстван от украинския президент Володимир Зеленски ще се събере, за да реши кои пропускателни пунктове със страни от ЕС ще бъдат затворени заради коронавируса и кога ще стане това.

Терористичната организация ИДИЛ също се страхува от новия коронавирус и дава указания на бойците си как да се пазят от него. На ИДИЛ се правят препоръки срещу епидемията, включващи да се избяга пътуване до засегнати страни и доближаването до болни хора. В публикацията коронавирусът не е споменат директно, но препоръките са като тези, направени от Световната здравна организация във връзка с него, а именно закриване на устата при кашляне и кихане и миене на ръцете преди хранене. В края на публикацията привържениците на ИД са призовани „да се доверяват и уповават на Аллах“.