Руският подход към коронавируса (мерки и изгледи за ваксина)

1
139
Добави коментар
Svarofski
Svarofski

Отвъд вълненията и тревогите, които предизвика сред хората ситуацията с коронавируса и въведеното извънредно положение в България, може би е полезно да обърнем внимание и на работата на някои хладнокръвни и отдадени на каузата учени от Русия, които далеч не са уплашени от новия вирус, нито пък възнамеряват да се забавят в изработването на ваксина.

Цитираме уеб сайта fakti.bg: „Ако се потвърдят всички руски изследвания – че нашата ваксина влияе на COVID-19, то до една година Русия ще може да предостави тази ваксина на целия свят. Това каза проф. Дмитрий Еделев – водещ руски лекар и учен. „В Русия има ваксина, която е била разработена срещу вируса от 2003 година (коронавирусът САРС – бел.ред.), тази ваксина в Русия я има, разработката съществува, тя вече е тествана на мишки и на маймуни, и ако се стигне до заплаха за човечеството, то Русия е готова да произведе за два месеца над 20 милиона дози от тази ваксина“, посочи той. „Искам всички да знаят, че заразяването с коронавируса става посредством докосването на три точки – това са очите, носа и устата. Освен това COVID-19 се предава посредством суровата необработена храна. Така че всички трябва да се въздържим от консумацията на сурови необработени храни. Същото важи и за напитките.

Затова трябва да се пие вода от много проверени източници или да се пият топли напитки, чай, например. Откажете се от студените закуски и предястия и суровите такива. Преминете направо към горещата супа, горещото или изпечено основно и топлия чай“, препоръча проф. Еделев. „Селенизацията на организма е изключително важна – в доста страни вече активно използват храните, съдържащи селен“, отбеляза ученият. Много богати на селен са бразилските ядки, но преди всичко това са чесънът, джинджифилът. Но освен това има и друг микроелемент, за който всички мълчат.

„Ние установихме, че разболелите се от COVID-19 с дефицит на цинк боледуват много по-сериозно от хората, които нямат дефицит на цинк. Цинкът – това е вторият микроелемент, за който до момента никой не спомена, но ние в Русия, вече имаме научни изследвания, показващи, че кръвта на заразените и боледуващи от COVID-19 почти не съдържа цинк. При тях е налице дефицит на цинк. Така че цинкът е вторият елемент, на който всички трябва да обърнат внимание. Цинк в големи количества съдържат животинските продукти, морската риба, черният хляб. Цинкът се съдържа в елдата, в стридите, месото, фасула, ядките“, обясни проф. Еделев.“