Папа Франциск с молитва срещу коронавируса и мира в семействата

1
146
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

По време на литургията в религиозния дом „Санта Марта”, която се излъчи on line папа Франциск се помоли за мира в семействата в този труден момент, съобщи „Ватикан нюз”.  Той отправи молитва за семействата да опазят мира, радостта и силата. Специална молитвата папата отправи и за хората с увреждания. В проповедта си той коментира притчата за „блудния син“.

Понтификът на Светия престол продължи да се моли за болните от COVID-19 и хората с увреждания.

„Нека продължим да се молим за болните хора от тази пандемия. Днес бих искал да призова към специална молитва за семействата, които от един ден на друг се озоваха затворени у дома си с децата си, заради преустановяване на учебните занимания от съображения за сигурност и трябва да се справят с една трудна ситуация, с мир, но също с радост. По-специално си мисля за семействата, които имат хора с увреждания. Дневните приемни центрове за тях са затворени и такъв човек трябва да остане при семейството си. Нека се молим за семействата, та да не губят мира в този момент и да успеят да пребъдват в семейството със сила и радост“, каза  папа Франциск.

Тези дни той призова още: „Тази вечер, преди да заспите, помислете си за деня, в който ще се върнем на улицата. Как ще се прегърнем отново, как ще ни се стори празник да идем заедно на пазар. Да си представим как ще пием кафе до бара, ще разговаряме, ще се снимаме един до друг. Как всичко сегашно ще бъде спомен, но самата нормалност ще ни се стори неочакван и прекрасен подарък. Ще обикнем онова, което досега ни се струваше дреболия. Всяка секунда ще стане драгоценна. Къпането в морето, слънцето до късно вечер, залезите, виното, смехът. Отново ще се смеем заедно. Сила и мъжество. Скоро ще се видим.”