Съпругата на испанския премиер е заразена с коронавируса

1
113
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Бегоня Гомес, съпруга на испанския премиер Педро Санчес, е заразена с коронавирус, предадоха Франс прес и ТАСС.

„Бегоня Гомес и премиерът са добре. И двамата са в двореца Монклоа. Те следват превантивните мерки, наложени от здравните власти“, се казва в прессъобщението на испанското правителство.

Заразата е била открита при тестове на хора от обкръжението на Санчес, извършени през последните часове.

В събота Испания забрани на хората да напускат домовете си, освен да ходят на работа, да посещават лекар или да купуват основни консумативи, с цел да забавят разпространението на коронавируса. Педро Санчес обяви ограниченията за движение след огромен скок в броя на заразените в страната с население около 46 милиона души. Към момента случаите на заразени с коронавирус са 6391. Починали са 196 души.

Испанските власти обещават да осигурят стабилни хранителни доставки след въвеждането на строгите ограничителни мерки. В страната ще бъдат затворени барове, ресторанти, музеи, театри, спортни и културни центрове, други места за забавление, както и магазини с изключение на тези за храна и стоки от първа необходимост.

Всички училища и университети продължават да бъдат затворени, а обучението ще се провежда онлайн. Правителството също предприе мерки за подпомагане на здравеопазването, като управлението на сектора е оставено на регионалните власти.